REC 2

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaREC 2
Fitxa
DireccióJaume Balagueró
Paco Plaza
Protagonistes
Director artísticGemma Fauria
ProduccióJulio Fernández Rodríguez Modifica el valor a Wikidata
GuióJaume Balagueró
Paco Plaza
Manu Díez
Dissenyador de soXavier Mas
FotografiaPablo Rosso
MuntatgeDavid Gallart
VestuariGlòria Viguer
Efectes especialsKevin Carter
Salvador Santana
Alex Villagrasa
ProductoraFilmax
DistribuïdorFilmax
Dades i xifres
País d'origenEspanya
Estrena2009
Durada82 min
Idioma originalEspanyol
RodatgeBarcelona i Terrassa Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost3.500.000 euros
Descripció
GènereTerror
Temasobrenatural i dimoni Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBarcelona Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc webrec2themovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1245112 Filmaffinity: 739823 Allocine: 137260 Rottentomatoes: m/rec_2 Letterboxd: rec-2 Mojo: rec2 Allmovie: v454018 TCM: 823548 Metacritic: movie/rec-2 TV.com: movies/rec-2 TMDB.org: 10664 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: REC Modifica el valor a Wikidata
REC Modifica el valor a Wikidata

REC 2, o [REC]², és la segona entrega de la pel·lícula REC (2007), estrenada el 2009. Escrita i dirigida per Jaume Balagueró i Paco Plaza, els mateixos autors de la pel·lícula anterior. La història ocorre minuts després dels esdeveniments de la primera pel·lícula, i Filmax Internacional la va descriure dient que «tindrà el mateix concepte claustrofòbic que REC però amb nous medis de transmetre la por de la pantalla l'espectador a través de la lent de gravació». La pel·lícula segueix el patró de la primera, ser un fals documental.

Argument[modifica]

Algunes hores després que un edifici dels suburbis de Barcelona fos declarat com l'origen d'un brot de virus, un grup de GEOS amb càmeres integrades als seus cascos i un inspector són enviats a l'edifici per complir una missió de la que no saben que es trobaran. A l'entrar a l'edifici el grup no troba rastre de cap supervivent o dels infectats pel que s'obren pas per l'edifici. Malauradament un dels GEOS és atacat per una infectada que el contagia amb el virus.

En l'instant que els seus companys el troben ell ja està sota els efectes del virus i els ataca, però s'atura quan Owen treu un rosari de la butxaca.

Un policia li exigeix a Owen que li digui la veritat sobre la seva missió en l'edifici però ell nomes els portar a l'àtic on sospita que hi ha la pacient zero.

Producció[modifica]

Després de l'èxit de [•REC], Jaume Balagueró i Paco Plaza decidiren fer una seqüela. La pel·lícula va començar el rodatge el 10 de novembre de 2008 i es va acabar de gravar el 24 de desembre de 2008. La pel·lícula reuní als directors amb molts dels membres de l'equip (els habitants de l'edifici) originals de la pel·lícula anterior. Es va rodar durant 6 setmanes a Barcelona i es va estrenar el 2 d'octubre de 2009. La seva estrena en DVD va ser el 24 de febrer de 2010.

Recepció[modifica]

La pel·lícula va ser rebuda de manera mixta per part de la crítica, la pàgina web Sensacine.com va recopilar un total de 6 crítiques espanyoles sobre ella rebent una nota mitjana de 3,5 sobre 5. Per la seua part, la pàgina web Rotten tomatoes va recopilar un total de 63 crítiques nord-americanes sobre ella sent el 68% (43) positives i rebent una nota mitjana de 6,2 sobre 10, mentre que Allociné va recopilar un total de 16 crítiques franceses sobre ella rebent una nota mitjana de 2,31 sobre 5.

Notes[modifica]

  • En la pel·lícula van haver sis càmeres en total: la càmera principal de Rosso; les 3 mini càmeres de los GEO Martos, Larra i el cap; la càmera dels joves; i la càmera de Pablo.
  • La càmera amb la que segueixen la gravació després d'esgotar la dels joves és la càmera de Pablo. Ángela apareix amb ella, i l'últim que veiem amb la dels joves és aquesta última (enllaç expressiu cinematogràfic). A més, la dels GEO no funciona perquè s'ha malbaratat pels colps. Un altre detall és que eixa càmera estava en mode visió nocturna quan es va encendre novament, tal com va quedar al final de la primera pel·lícula.
  • Degut a l'afició del seu director al València C. F., fa algunes referències en l'escena en la que van les forces especials en el vehicle blindat: parlen de Kempes (el Matador), Albelda, etc. També sorgeix un agent comentant l'alineació dels anys 80.
  • El fet que el virus siga part biològic i part possessió demoníaca, mai deixa en clar a la fi si el pogueren adquirir per un dimoni o per fluids.
  • El nombre del càmera principal, (Rosso) és el cognom de l'actor que feia de Pablo en la primera pel·lícula.

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Nominacions[modifica]

Enllaços externs[modifica]