RT-PCR

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
RT-PCR

La reacció en cadena de la polimerasa amb transcriptasa inversa (RT-PCR) és una tècnica de laboratori que combina la transcripció inversa de l'ARN a l'ADN (en aquest context anomenat ADN complementari o ADNc) i l'amplificació de dianes específiques d'ADN mitjançant la reacció en cadena de la polimerasa (PCR).[1] S'utilitza principalment per mesurar la quantitat d'un ARN específic. Això s'aconsegueix controlant la reacció d'amplificació mitjançant la fluorescència, una tècnica anomenada PCR en temps real o PCR quantitativa (qPCR). RT-PCR combinada i qPCR combinats s'utilitzen rutinàriament per a l'anàlisi de l'expressió gènica i la quantificació de l'ARN viral en investigació i entorns clínics.

L'estreta associació entre RT-PCR i qPCR ha portat a l'ús metonímic del terme qPCR per significar RT-PCR. Aquest ús pot ser confús,[2] com RT-PCR es pot utilitzar sense qPCR, per exemple per habilitar la clonació molecular, la seqüenciació o la simple detecció de l'ARN. Per contra, qPCR es pot utilitzar sense RT-PCR, per exemple per quantificar el número de còpia d'una peça específica d'ADN.

Referències[modifica]

  1. «Quantitative RT-PCR: pitfalls and potential». BioTechniques, vol. 26, 1, January 1999, pàg. 112–22, 124–5. DOI: 10.2144/99261rv01. PMID: 9894600.
  2. Mackay, Ian. Real-time PCR in Microbiology: From Diagnosis to Characterization. Norfolk, England: Caister Academic Press, 2007, p. 440. ISBN 978-1-904455-18-9. 

Enllaços externs[modifica]