Rec de les Nogueres

Infotaula de geografia físicaRec de les Nogueres
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Cota inicial937 m
Entitat territorial administratival'Estany (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióVessant nord-oest del Serrat de l'Horabona
Final
Cota final866 m
Entitat territorial administratival'Estany (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRiera de l'Estany
Map
 41° 54′ N, 2° 06′ E / 41.9°N,2.1°E / 41.9; 2.1
Dades i xifres
Mida2 (longitud) km

El Rec de les Nogueres és un corrent d'aigua que discorre pel terme municipal de l'Estany, de la comarca del Moianès.[1]

El Rec de les Nogueres, respecte del terme de l'Estany

Es tracta del rec que ressegueix el fons de l'antic estany de l'Estany que es va obrir per dessecar l'estany, al segle xvi. És l'origen de la Riera de l'Estany. Es forma a la Font Pedrosa, en el vessant sud-occidental del Serrat de l'Horabona, a prop i al nord-est de Cal Jan, des d'on davalla cap al nord-oest, fins que arriba al que fou el fons de l'estany esmentat, a tocar del Revolt del Camp Gran, a ponent del Camp Gran. Allí, gira cap al nord, resseguint tot l'antic estany; deixa a la dreta el Camp de les Pedres, el Prat, fins que arriba a la Zona Esportiva Municipal de l'Estany, on és soterrada. Quan surt per l'altre costat del túnel, ja és la Riera de l'Estany. A la seva riba es conserven unes poques mostres de flora i fauna associada a les zones humides (càrexs, bogues, alguns salzes aïllats, etc.).[2][3] Podria desaparèixer si es realitza el projecte de recuperar l'estany.

Referències[modifica]

  1. «El Rec de les Nogueres i el seu entorn». Institut de Cartografia de Catalunya. [Consulta: 3 juny 2017].
  2. «Estany de l'Estany». Inventari de zones humides de Catalunya. Generalitat de Catalunya - Departament de Medi Ambient i Habitatge, desembre 2006, pàg. 370.
  3. Puigferrat, Carles; Morros, Jordi. «La mina». Ajuntament de l'Estany. Arxivat de l'original el 2021-10-23. [Consulta: 3 juny 2017].