Vés al contingut

Rectoria de Granyena de Segarra

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Rectoria de Granyena de Segarra
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud611 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGranyena de Segarra Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. del Castell, 14 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 37′ 26″ N, 1° 14′ 45″ E / 41.623843°N,1.245774°E / 41.623843; 1.245774
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC25957 Modifica el valor a Wikidata

La Rectoria de Granyena de Segarra és una rectoria del municipi de Granyena de Segarra (Segarra) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat dins del nucli urbà de la vila i aïllat de qualsevol edificació. Recolzada al turó del poble, la casa té planta quadrada, coberta a doble vessant i el paredat presenta un arrebossat. La distribució de la casa presenta planta baixa, primer pis i golfes. Situada a la planta baixa de la seva façana principal, se'ns presenta la porta d'accés d'estructura allindanada, d'estil renaixentista,[1] amb llinda de fusta sobremuntada per un arc de mig punt dovellat per maons. Aquesta estructura d'arc es repeteix a totes les obertures de la façana principal. Al centre del timpà de la porta d'accés hi ha el relleu d'un escut, possiblement dels cavallers hospitalaris i ambdós costats dues flors de lis allargassades, presentades també amb relleu. Damunt d'aquest escut i dins del mateix timpà, hi ha també l'estructura en relleu d'un frontó motllurat i sustentat per dues mènsules estriades. A ambdós cantons de la porta d'accés ens trobem una finestra allargassada i protegida amb un reixat. El primer pis de la façana principal, hi ha tres obertures, un balcó damunt la porta d'accés i una finestra a ambdós costats del mateix i a les golfes una petita finestra sobre l'eix central.[1]

Història[modifica]

Antiga residència de l'ordre de l'Hospital a la vila.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rectoria de Granyena de Segarra
  1. 1,0 1,1 1,2 «Rectoria de Granyena de Segarra». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 26 agost 2015].