Red Parlamenta

De Viquipèdia
Infotaula de lloc webRed Parlamenta
Tipuslloc web Modifica el valor a Wikidata

Red Parlamenta (més conegut com a "Red_Parlamenta") és un portal web d'informació parlamentària, una xarxa de cooperació entre els serveis documentals i bibliotecaris dels parlaments autonòmics de l'Estat espanyol.

L'octubre de 2009 un grup de professionals dels serveis de documentació parlamentària dels parlaments de Castella i Lleó, Catalunya i Euskadi[1] va crear una plataforma de col·laboració, com a intranet d'accés restringit. Un any més tard, un cop incorporats a la plataforma bona part dels continguts, se celebra en el Parlament de Catalunya la primera reunió dels professionals de Red Parlamenta, en la que s'acorden aspectes relatius a l'organització i continguts, a més d'impulsar un conveni entre els parlaments per donar caràcter oficial a la iniciativa.

En la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics celebrada a Pamplona en març de 2011 els 17 presidents de parlaments autonòmics de l'estat espanyoles van signar el conveni de col·laboració per a regular i impulsar la xarxa com a instrument per facilitar la consulta ràpida i el suport documental a l'estudi dels diferents assumptes que es tramiten en els parlaments autonòmics.[2]

El novembre de 2014 Red_Parlamenta deixa de ser una web d'accés restringit i passa a ser una web pública.[3][4] El 2012 va obtenir la Menció Especial del VII Premio Nacional a la Calidad e Innovación SEDIC de la Societat Espanyola de Documentació i Informació Científica.[5]

Referències[modifica]

  1. MERINO MEDINA, Daniel Esteban, MUñOZ CAñAVATE, Antonio. «La información parlamentaria en los parlamentos regionales en España: evaluación de las sedes web y presencia en los medios sociales» (en castellà). Revista General de Información y Documentación, 24, 1, 2014, pàg. 67-98 [Consulta: 10 gener 2022].
  2. «Acuerdo sobre la plataforma de intercambio de informacion entre parlamentos». Conferencia de Presidentes de Parlamentos Autonómicos, 2011.
  3. Comité de Coordinación de Red Parlamenta «Red_Parlamenta se abre al público / Red_Parlamenta is open to the public». IFLA news, 02-01-2015 [Consulta: 9 octubre 2015].
  4. «Obert a la ciutadania el portal d'informació parlamentària Red_Parlamenta». [Consulta: 16 octubre 2015].
  5. «Acto de entrega del VII Premio Nacional SEDIC a la calidad y la innovación a la mejor contribución en iniciativas emprendedoras en gestión de información». SEDIC. Arxivat de l'original el 24 de setembre 2015. [Consulta: 9 octubre 2015].

Bibliografia[modifica]