Refugi de Rialb

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Refugi de Rialb
Imatge
Dades
TipusRefugi de muntanya Modifica el valor a Wikidata
Obertura1981
Característiques
Altitud1.990 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaOrdino (Andorra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCapçalera de la vall de Rialb
Map
 42° 38′ 25″ N, 1° 33′ 40″ E / 42.64028°N,1.56111°E / 42.64028; 1.56111
Activitat
Propietat deGovern d'Andorra
Capacitat màximavuit
Període d'oberturaTot l'any
Guardano
Placa identificativa a l'exterior

El refugi de Rialb o de Rialp és un refugi de muntanya de la Parròquia d'Andorra d'Ordino a 1.990 m[1][2] d'altitud i a la capçalera de la vall de Rialb i al costat esquerre del riu del mateix nom.[3] El camí surt de l'aparcament de la carretera de Sorteny, just al pont de Puntal, i tot seguint el riu Rialb es passa per la pleta de La Rabassa i per Font Freda fins a arribar al refugi en poc menys d'una hora de recorregut. Aquesta construcció fou inaugurada el 1981 i és propietat del Govern d'Andorra.

Es tracta d'un refugi no guardat i és obert tot l'any, exceptuant la part destinada al vaquer. Te una capacitat de sis a deu persones i disposa de foc a terra, lliteres i taula.[4]

Referències[modifica]

  1. Mapa de refugis i recorreguts d'Andorra = Carte de refuges et parcours d'Andorre = Mapa de refugios y recorridos de Andorra = Mountain huts and itineraries of Andorra (en català, castellà, francès i anglès). Andorra: Govern d'Andorra. Departament de Medi Ambient, 1996. 
  2. Mapa de refugis i GR = Mapa de refugios y GR = Carte de refuges et GR = Map of mountain huts and GR (en català, castellà, francès i anglès). Andorra la Vella: Govern d'Andorra. Departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ; Oficina Nacional de Turisme, 2018. 
  3. «Ordino- Vall de Rialb i la Font Freda». Arxivat de l'original el 14 de juny 2016. [Consulta: 15 gener 2016].
  4. Andorra. Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria. Andorra. Secretaria General pel Turisme i l'Esport.. Andorra : refugis de muntanya : bordes i cabanes = Refugios de montaña = Hébergement en montagne.. Conselleria d'Agricultura i Patrimoni Natural, DL 1982.