Vés al contingut

Ren Xun

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRen Xun
Biografia
Naixement1835 Modifica el valor a Wikidata
Mort1893 Modifica el valor a Wikidata (57/58 anys)
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansRen Xiong Modifica el valor a Wikidata
Dou Yanshan ensenyant els seus fills

Ren Xun (en xinès: 任薰; en pinyin: Rèn Xūn), conegut també com a Siun i Fuchang, fou un pintor xinès que va viure sota la dinastia Qing. Va néixer vers el 1835 a Xiaoshan, província de Zhejiang i va morir el 1835. A la seva família hi va haver diversos artistes (era el germà petit de Ren Xiong).

Pintor paisatgista, de flors i ocells realitzades amb elegància notable. El seu germà Xiong va ensenyar-li les tècniques artístiques. Va començar a pintar figures humanes. El seu estil estava inspirat en el de Chen Hongshou. Pertany al grup conegut com Els Quatre Rens (els germans Xiong i Xun, el fill de Xiong, Ren Yu i l'estudiant Ren Yi, vinculats a l'Escola de Xangai). Existeix una anècdota relacionada amb Ren Bonian (Ren Yi) que vivia de les falsificacions d'obres de Ren Xun: un dia va venir algú al lloc on les venia i li va preguntar si coneixia personalment al cèlebre artista i el jove va contestar que era parent seu, llavors Xun es va identificar però reconeixent la vàlua de Bonian el va convertir en alumne seu.

Referències[modifica]

Algun dels continguts d'aquest article prové dels corresponents articles de la Wikipedia dedicats a aquest artista en llengua anglesa i francesa.

Bibliografia[modifica]

  • Biographical Dictionary of Chinese Woman. The Qing Period de Lily Xia Hong Lee, Pàg 181.
  • On Telling Images of China: Essays in Narrative Painting and Visual Culture de Shane McCausland i Yin Hwang. Pàgs.272 i 274.
  • Dictionnaire des peintres, sculpteurs, dessinateurs et graveurs (Dictionnaire Bénézit).
  • Between Two Cultures: Late Nineteenth- and Twentieth-Century Chinese Paintings from the Robert H. Ellsworth Collection in The Metropolitan Museum of Art” de Wen Fong. 2001. Pàg. 42 i 45.
  • Selected Paintings of Masters in Ancient China: Ren Xun. Publicat per Peoples Fine Arts Publishing House 2013, Text en llengua xinesa.ISBN 7102061617. ISBN 978-7102061610.

Enllaços externs[modifica]