Reserva natural estricta de Kíntrixi

Infotaula de geografia físicaReserva natural estricta de Kíntrixi
Imatge
TipusÀrea protegida Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaGeòrgia Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 44′ 57″ N, 42° 02′ 04″ E / 41.7492°N,42.0344°E / 41.7492; 42.0344
Dades i xifres
Superfície55,86 km² Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Creació1959 Modifica el valor a Wikidata
Gestor/operadorAgency of Protected Areas

Lloc webapa.gov.ge… Modifica el valor a Wikidata

La reserva natural estricta de Kíntrixi és una àrea protegida del municipi de Kobuleti, regió d'Adjària, a Geòrgia, a la part alta del riu Kíntrixi, a una altitud de 300-2.500 metres sobre el nivell del mar, entre el poble Tskhemvani (Tskhemlovana) i les muntanyes Khino.[1] Es va establir el 1959 per preservar el bosc relicte i la flora i la fauna endèmiques de Shuamta. Les àrees protegides de Kíntrixi inclouen la reserva natural estricta de Kíntrixi i el Parc nacional de Kíntrixi.[2]

Vista des de l'àrea protegida de Kíntrixi

Geografia[modifica]

La reserva natural estricta de Kíntrixi es troba a la vall del riu Kíntrixi, que prové de la muntanya de Khino[3] i es descarrega al mar Negre prop de l'estació de Kobuleti. A la cota més baixa, les àrees protegides de Kíntrixi es troben a 300 m sobre el nivell del mar, i les pastures alpines es troben a una altitud de 2.500 m. La reserva natural estricta de Kíntrixi limita al nord amb l'administració forestal de Kobuleti, a l'est amb el municipi de Xuakhevi, al sud amb el municipi de Keda i al sud-oest amb el Parc nacional de Mtírala. A les altes muntanyes de la reserva a una alçada de 2200 m hi ha un petit llac anomenat Tbikeli. El llac proper, Sidzerdzali, està fora dels límits de la reserva.

llac Tbikeli

Clima[modifica]

Les muntanyes circumdants atrapen l'aire humit del mar, proporcionant així una elevada humitat del clima de Kíntrixi.Al llarg de l'any, la quantitat de precipitacions (3000 mm) és la mateixa que a la costa d'Adjària. La temperatura mitjana de l'agost és de + 24 °C i el gener de + 4 °C.

Referències[modifica]

  1. «Kintrishi in Georgia» (en anglès). Protected Planet. Arxivat de l'original el 2018-10-26. [Consulta: 27 novembre 2020].
  2. «Kintrishi Protected Areas Administration» (en anglès). apa.gov.ge. Agency of Protected Areas. [Consulta: 27 novembre 2020].
  3. Mt’a Khino: Georgia National Geospatial-Intelligence Agency, Bethesda, MD, USA

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Reserva natural estricta de Kíntrixi