Resolució 1531 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1531 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Soldats de la UNMEE a Eritrea
Identificador de llei o regulacióS/RES/1531 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:4924)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació12 març 2004 Modifica el valor a Wikidata
1530 Modifica el valor a Wikidata
1532 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació entre Etiòpia i Eritrea

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1531 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 12 de març de 2004. Després de reafirmar totes les resolucions sobre la situació entre Eritrea i Etiòpia, especialment la Resolució 1507 (2003), el Consell va ampliar el mandat de la Missió de les Nacions Unides a Etiòpia i a Eritrea (UNMEE) fins al 15 de setembre de 2004.[1]

Resolució[modifica]

Observacions[modifica]

El Consell de Seguretat va reafirmar el seu suport al procés de pau entre els dos països i el paper que juga la UNMEE per facilitar la implementació de l'acord d'Alger i la decisió de la Comissió Fronterera sobre la frontera recíproca. El Consell va expressar la seva preocupació pels retards en el procés de demarcació de la frontera mútua. També preocuparva que la Comissió no pogués dur a terme la seva tasca i la manca de cooperació tant d'Etiòpia com d'Eritrea amb les Nacions Unides a aquest respecte.[2]

Actes[modifica]

La resolució va ampliar el mandat de la UNMEE a l'actual nivell de tropes de 4.200 d'acord amb la Resolució 1320 (2000). Es va instar a ambdues parts a complir els seus compromisos en virtut de l'acord d'Alger i cooperar amb la Comissió de Fronteres per complir el seu mandat. També es va demanar a les parts que cooperessin amb la UNMEE, protegissin el personal de les Nacions Unides i establissin un corredor aeri entre les capitals d'Addis Abeba i Asmara per facilitar el treball de l'operació i reduir costos addicionals a les Nacions Unides.

El Consell va reafirmar la importància del diàleg entre els dos països i la normalització de les seves relacions diplomàtiques, tot i que es vigilarà el progrés. El secretari general Kofi Annan revisarà constantment l'eficàcia de la MINUEE i considerarà possibles mesures de racionalització.

Referències[modifica]

  1. «Security Council extends mission in Ethiopia, Eritrea until 15 September». United Nations, 12-03-2004.
  2. Gray, Christine «The Eritrea/Ethiopia Claims Commission Oversteps Its Boundaries: A Partial Award?». European Journal of International Law, 17, 4, 2006, pàg. 699–721. Arxivat de l'original el 2012-03-10. DOI: 10.1093/ejil/chl023 [Consulta: 7 gener 2018].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1531 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.