Revista Idees

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesRevista Idees
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
EditorCentre d'Estudis de Temes Contemporanis Modifica el valor a Wikidata

Idees és una revista de Pensament Contemporani que edita el Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya. Adreçada al món polític, acadèmic i cultural, analitza monogràficament els principals reptes i debats globals contemporanis a través de la perspectiva de persones expertes i de referència en les diferents matèries.[1] Des del seu naixement l'any 1999, la publicació ha mantingut la seva qualitat, tant en la forma com en el contingut, així com un esperit reflexiu i rigorós en el tractament d'una àmplia diversitat de temes vinculats a l'actualitat.[2][3]

A partir d'articles, conferències i debats, Idees vol oferir una mirada àmplia i polièdrica dels temes tractats en cada monogràfic. L'objectiu és contribuir al debat públic i aportar continguts, diagnosis i propostes que serveixin per informar al Govern de la Generalitat i interpel·lar a la ciutadania.

Publicada per primer cop l'any 1999 i amb un total de 44 edicions en paper, la revista ha dut a terme l'any 2019 una renovació digital que pretén obrir una nova etapa i consolidar la seva trajectòria, tot augmentant el seu abast i projecció gràcies a la publicació digital i en tres idiomes —català, castellà i anglès— de tots els seus continguts. El primer monogràfic de l'etapa digital, publicat el maig de 2019, se centra en el futur del projecte europeu, amb més de 30 articles d'autors i autores.[4]

Referències[modifica]

  1. «Revista IDEES». [Consulta: 1r juliol 2019].
  2. Llistat de publicacions periòdiques Arxivat 2017-07-03 a Wayback Machine. a l'IEMed
  3. Publicacions periòdiques en dipòsit a dixit.gencat
  4. «Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència». Arxivat de l'original el 2019-07-01. [Consulta: 1r juliol 2019].

Enllaços externs[modifica]

«Obra de Revista Idees» a Dialnet.

http://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/temes-contemporanis/futur-projecte-europeu/ Arxivat 2019-07-01 a Wayback Machine.