Rivendell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaRivendell
TipusCiutat o poble de la Terra Mitjana i ciutat estat fictícia Modifica el valor a Wikidata
Obrallegendari de Tolkien Modifica el valor a Wikidata
Localitzat a l'entitat geogràficaTerra Mitjana, Muntanyes Boiroses i Èriador Modifica el valor a Wikidata
Limita ambÀrnor
Rhudaur
Ettenerms Modifica el valor a Wikidata
CreadorJ. R. R. Tolkien Modifica el valor a Wikidata

Rivendell (Síndarin: Ímladris) és un establiment èlfic de l'univers fictici de la Terra Mitjana descrit per J.R.R. Tolkien

Rivendell i Ímladris signifiquen "Vall Profunda de l'Escletxa". També és conegut com l'Última Llar a l'Est del Mar. Està situada al límit d'una gorja estreta del riu Bruinen, als peus de les Muntanyes Boiroses.

Va ser fundat per n'Élrond el Mig Elf durant la Segona Edat, quatre o cinc mil anys abans dels fets que es descriuen a El Senyor dels Anells, després de la caiguda del regne èlfic d'Èriador. Durant la seva existència va ser una casa d'acollida per a tots els pobles lliures de la Terra Mitjana.

Va ser a Rivendell on Bilbo Saquet es va retirar després del seu cent onzè aniversari, on es va educar Àragorn quan va quedar orfe, i on es va celebrar el Consell de n'Élrond per decidir què s'havia de fer amb l'Anell Únic.

Un cop derrotat Sàuron, n'Élrond va abandonar Rivendell cap a les Terres Immortals, però Cèleborn, Èlrohir i Èl·ladan s'hi van quedar a viure durant un temps més fins que finalment ells també van salpar des de les Rades Grises.