Robertson Karoo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaRobertson Karoo
Vegetació típica de Robertson Karoo als turons sobre el Jardí Botànic Nacional del desert de Karoo, Worcester

Robertson Karoo és un tipus de vegetació semiàrida, restringida a seccions de la vall del riu Breede, a la província del Cap Occidental de Sud-àfrica. És un subtipus de Karoo suculent (geogràficament una extensió del "Petit Karoo") i es caracteritza pel domini de les espècies de plantes suculentes, i per diverses plantes i animals endèmics.

Localització i extensió[modifica]

Aquest tipus de vegetació creix en diverses zones grans de la vall del riu Breede, a la província del Cap Occidental de Sud-àfrica. Creix a la zona entre Worcester al nord-oest, Ashton a l'est i les muntanyes de Riviersonderend al sud.

Paisatge i clima[modifica]

Drosanthemum spp.
Aloe microstigma
Petita planta de Haworthia pumila

El paisatge típic de Robertson Karoo consisteix en turons baixos i planícies cobertes de petita vegetació suculenta, que normalment creix en sòls rocosos a base d'esquistos. El clima és semiàrid a causa que la regió es troba a l'ombra pluvial de les grans serralades del sud-oest, però les precipitacions solen produir-se principalment a l'hivern.

Aquest tipus de vegetació té un gran nombre d'espècies endèmiques i diversos gèneres endèmics.[1]

Algunes espècies de plantes associades[modifica]

Algunes espècies animals associades[modifica]

[2]

Referències[modifica]

  1. «The Robertson Karoo as pastural area | JGV | African Journal of Range and Forage Science». ajol.info. [Consulta: 23 desembre 2020].
  2. «WWF article sobre els tipus de vegetació de Robertson». Arxivat de l'original el 2014-11-03. [Consulta: 22 maig 2021].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Robertson Karoo