Rubén Montañá i Ros

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRubén Montañá i Ros
Biografia
Naixement1983 Modifica el valor a Wikidata (40/41 anys)
Dades personals
FormacióInstitut del Teatre Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, actor Modifica el valor a Wikidata
Premis

Rubén Montañá i Ros (Badalona, 1983) és un escriptor i actor català.

Biografia[modifica]

Va estudiar interpretació a l'Institut del Teatre, i posteriorment cant amb Carme Lluch, Maria Dolors Aldea i Juan Antonio Vergel.

Professionalment ha estat vinculat amb el teatre Zorrilla de Badalona, on ha participat en diferents muntatges, entre els quals destaquen El ventall, La filla del mar, Un dia, El bon doctor i La Cuina.

Amb la companyia BASE5 va estrenar Aquesta nit tanquem, sota la direcció de Lluís Marco, al mateix teatre. Ha participat també en l'òpera La contadina in corte del Conservatori del Liceu. Amb la companyia de teatre l'Oca Underground actua als espectacles musicals L'apassionant carrera artística de Marta Gelabert (2003) i Per molts anys (2007).

Participa com a actor de repartiment en la sèrie de TV3 El cor de la ciutat.

Com a escriptor, el seu llibre La nena de l'arbre va rebre el Premi Josep Maria Folch i Torres de novel·les per a nois i noies el 2013[1][2][3][4]

El 2020 va guanyar el Premi Joaquim Ruyra amb Les esferes del temps.[5]

El 2022 guanyà el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, conjuntament amb Arturo Padilla de Juan, amb Veïns especials, amb una història d'amor entre un noi de quinze anys i la presentadora d'un programa de cuina.[6]

Bibliografia[modifica]

Literatura infantil i juvenil[modifica]

Referències[modifica]