Una nit per sobreviure

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Run All Night)
Infotaula de pel·lículaUna nit per sobreviure
Run All Night i Una nit per sobreviure Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJaume Collet-Serra Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRoy Lee Modifica el valor a Wikidata
GuióBrad Ingelsby Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAlan Silvestri Modifica el valor a Wikidata
FotografiaMartin Ruhe Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2015 Modifica el valor a Wikidata
Durada114 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeNova York Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2,39:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost50.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació71.661.644 $ (mundial)
26.461.644 $ (Estats Units d'Amèrica) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'acció i cinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAR Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrunallnightmovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt2199571 Filmaffinity: 405168 Allocine: 217705 Rottentomatoes: m/run_all_night Letterboxd: run-all-night Mojo: runallnight Allmovie: v586687 TCM: 2053604 Metacritic: movie/run-all-night TV.com: movies/run-all-night TMDB.org: 241554
Twitter (X): RunAllNightFilm Modifica el valor a Wikidata

Una nit per sobreviure[1] (títol original en anglès: Run All Night), és una pel·lícula d'acció de l'any 2015 dirigida per Jaume Collet-Serra. La pel·lícula és protagonitzada per Liam Neeson, Joel Kinnaman i Ed Harris. Ha estat doblada i subtitulada al català.[1][2]

Argument[modifica]

Turmentat pels fantasmes del seu passat, l'exmafiós irlandès Jimmy "El Fosser" Conlon s'ha convertit en un borratxo temperamental, incapaç de relacionar-se amb el seu fill Mike, un boxejador professional retirat que és mentor de nens en risc al gimnàs local. Disgustat per les accions del seu pare, Mike es nega a involucrar-lo en la vida de les seves filles, Catelyn i Lily.

L'antic cap de Jimmy i el seu amic més proper, Shawn Maguire, rebutja una oferta de venda d'heroïna albanesa. El seu fill Danny, que va rebre una gran quota d'organitzar l'acord, se li diu que tornar els diners o patir les conseqüències.

Mike, la pluriocupació com xofer, pren els creditors albanesos a la casa de Danny. És testimoni de Danny matant als albanesos i fuig, però cau accidentalment a la seva cartera i d'identificació.

Jimmy es posa Mike que prometre no delatar Danny. Com ell està deixant la casa de Mike, ell taca Danny tractant de matar el seu fill i li dispara abans que Danny pugui disparar. Shawn envia policies corruptes voleu passar a Mike i matar ell, però Jimmy ho rescata i el porta a la seva família.

Conscient que Shawn no s'aturarà fins que Mike és mort, Jimmy envia a la seva família a una remota cabana i pren Mike amb ell per recuperar la prova de la seva innocència. Andrew Price, un assassí contractat per Shawn, els intercepta abans que puguin reunir les proves. Jimmy és capaç de dominar-lo, però pateix una lesió a l'espatlla.

Mike deixa Jimmy amb el seu oncle Eddie i torna a la seva família. Tractant de posar fi a la venjança de sang, Jimmy ataca l'amagatall de Shawn i mata la seva colla. Jimmy rastreja Shawn fins a algunes vies del tren properes i trens estacionàries on tira Shawn. Jimmy té Shawn en els seus braços mentre es reconnecten com Shawn finalment mor.

Jimmy va a la cabina i avisa a la policia per la seva ubicació. Mentre pensava sobre els seus errors, ell veu a un preu molt cremat anar després que Mike. L'intercanvi de trets, pren una ferida mortal al tors, però se les arregla per matar Preu, salvant al seu fill en el procés. Mike corre cap a Jimmy i, finalment, es refereix a ell com "pare", mostrant que ell ho ha acceptat per fi que el seu pare. La policia va arribar i clar Mike dels assassinats com Jimmy mor de les ferides.

Més tard, Mike es veu a casa, la preparació per al treball. Pren un últim cop d'ull a una foto d'ell i el seu pare, havent finalment perdonat pel seu passat.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

El gener de 2012, Warner Bros va adquirir el guió de Brad Ingelsby d'Una nit per sobreviure per una suma de sis xifres. Durant el següent mes de novembre, Liam Neeson va entrar en negociacions per protagonitzar la pel·lícula i es va convertir en un bloqueig el gener de 2013. En aquest moment, el director Jaume Collet-Serra es va apegar a la pel·lícula i el títol va ser canviat a executar tota la nit. El rodatge va començar el 3 d'octubre de 2013.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Títol en català a Ésadir
  2. «Una nit per sobreviure». Goita què fan, ara!. [Consulta: 17 març 2024].