Síndrome de sensibilització central

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Les Síndromes de Sensibilització Central (SSC) és el nom que rep un conjunt de síndromes entre els quals, els més rellevants són la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

Aquest conjunt de malalties de darrer reconeixement i de prevalença cada vegada més alta,[1] són patologies cròniques, d'origen desconegut i especialment invalidants.

Avui en dia hi ha moltes dificultats per confirmar el seu diagnòstic com també de definir quines síndromes s'inclouen dins d'aquest conjunt, hi ha autors que defensen fins a 50 malalties diferents.[2] Actualment constitueixen un autèntic repte, no només per les administracions,[3] sinó també pels professionals sanitaris que s'hi enfronten.[2]

Referències[modifica]

  1. Quevedo, Héctor «Incremento en la prevalencia de fibromialgia en un centro médico: un estudio observacional comparando los año 2009 y 2011». Interciencia 2012, 3(4), 2012, pàg. 5-9.
  2. 2,0 2,1 «Síndromes de sensibilització central. Fibromiàlgia. Síndrome de fatiga crònica. Síndrome de sensibilitat química múltiple.». Síndromes de sensibilització central. Fibromiàlgia. Síndrome de fatiga crònica. Síndrome de sensibilitat química múltiple., 01-07-2015, pàg. 4.
  3. «Nota de premsa». El Departament de Salut revisa el model d'atenció a les persones afectades per la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple, 16-03-2015.

Enllaços externs[modifica]