Sacarolípid

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
L’estructura química del lípid A tal com es troba a E. Coli[1]

Els Sacarolípids ( en anglès: Saccharolipids) són els lípids en els quals els àcids grassos estan enllaçats directament a la cadena de sucres formant estructures que són compatibles amb les bicapes de les membranes, En els sacarolípids, un monosacàrid substitueix el glicerol que és present en els glicerolípids i els glicerofosfolípids. Els sacarolípid més familiars són els precursors acilats de la glucosamina del lípid A que és un component dels lipoplisacàrids en els bacteris gram-negatius. Les molècules del lípid A són disacàrids de la glucosamina.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Raetz, Christian R. H.; Guan, Ziqiang; Ingram, Brian O.; Six, David A.; Song, Feng; Wang, Xiaoyuan; Zhao, Jinshi «Discovery of new biosynthetic pathways: the lipid A story». Journal of Lipid Research, 2009, pàg. S103–S108.
  2. Raetz CR, Garrett TA, Reynolds CM, Shaw WA, Moore JD, Smith DC Jr, Ribeiro AA, Murphy RC,Ulevitch RJ, Fearns C, Reichart D, Glass CK, Benner C, Subramaniam S, Harkewicz R, Bowers-Gentry RC, Buczynski MW, Cooper JA, Deems RA, Dennis EA «Kdo2-Lipid A of Escherichia coli, a defined endotoxin that activates macrophages via TLR-4». Journal of Lipid Research, vol. 47, 5, 2006, pàg. 1097–1111. DOI: 10.1194/jlr.M600027-JLR200. PMID: 16479018.