Sagrament de la reconciliació

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Confessió. Catedral de Bernard de Lviv (Ucraïna).

El sagrament de la reconciliació és un dels set sagraments de les Esglésies catòlica, ortodoxa i copta. S'anomena sagrament de la reconciliació perquè el creient rep l'amor de Déu que ajuda a la reconciliació amb el germà. "Ves primer a reconciliar-te amb el teu germà." (Mt 5,24).

Noms que rep el sagrament[modifica]

El Catecisme de l'Església catòlica esmenta diversos noms que ha pres el sagrament de la reconciliació.[1] Són els següents:

  • Sagrament de la conversió: S'anomena sagrament de la conversió perquè recorda les paraules de Jesús de Natzaret a l'inici del seu ministeri públic: «S'ha acomplert el temps i és a prop el Regne de Déu; convertiu-vos i creieu en el missatge joiós!» (Mc 1,15).
  • Sagrament de la confessió: S'anomena sagrament de la confessió perquè la declaració o manifestació del/a creient al sacerdot, és un element central d'aquest sagrament, que reconeix la misericòrdia de Déu com a Pare perdona.
  • Sagrament del perdó: S'anomena sagrament del perdó perquè amb l'absolució del prevere, Déu concedeix el perdó i la pau al creient. (Ritual de la Penitència, 46, 55).
  • Sagrament de la penitència: S'anomena sagrament de la penitència perquè fa sagrat un procés personal i eclesial de reparació del mal que s'ha comès així com del bé que s'ha deixat de fer. La confessió implica una conversió i un canvi de comportament després d'haver realitzat un procés personal de reflexió i examen de consciència per a reparar el mal realitzat o el bé que s'ha omès.

Passos[modifica]

Serien:[1]

  1. Penediment, pels pecats realitzats (contrició)
  2. Confessió i absolució (el perdó dels pecats)
  3. Complir la penitència, que pot incloure reparació (expiació), en la mesura que sigui possible, de les conseqüències dels pecats.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]