Sala El Torín

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióSala El Torín

La Sala El Torín és un espai polivalent i sala de concerts que s'ubica a Olot, a l'edifici singular i modernista que acull també l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa, situat al puig del Roser, a sota de la plaça de braus, a la part alta del passeig de Miquel Blay o Firal. Ofereix una programació pròpia estable centrada, sobretot, en espectacles musicals i concerts de diversos estils i per a diferents tipus de públic. L'oferta de la sala es complementa amb activitats organitzades per altres entitats i institucions locals com el cicle de concerts La Roda, l'Urban Culture, etc.

La sala El Torín té prop de mil metres quadrats de superfície construïda, té un aforament de 729 persones. Disposa de bar, 2 camerinos totalment equipats amb dutxa i lavabos, magatzems, serveis, escenari ampli i sala, la qual està equipada amb tots els serveis de megafonia, sonorització, il·luminació i projecció d'última generació, amb personal tècnic contractat permanentment, de manera que tingui el màxim de polivalència possible.

L'Ajuntament, a través de l'àrea de Joventut, és qui coordina la programació de la sala, ja sigui amb programació pròpia o la que organitzin entitats que en podran fer ús, mitjançant una demanda a través d'una instància i abonant una taxa pública. Els tècnics de la sala es reuniran també, abans de donar llum verda a la celebració de qualsevol activitat, per tal que la ciutat tingui una vida cultural molt viva.

Des de l'Ajuntament varen decidir donar-li el nom de sala El Torín "per fer romandre en el temps aquest nom popular que ha tingut en el temps aquesta zona i que els joves anomenin la zona per aquest nom gràcies a la sala"[1] segons va dir Joaquim Monturiol, regidor de Joventut, Esports i Festes.

La imatge gràfica de la sala juga amb l'estructura de l'edifici en corbes i amb els colors dels volcans.

Olot disposa, des del divendres 12 de novembre de 2010, de la nova sala El Torín, que pretén ser un pol dinamitzador del centre olotí. La inauguració de la sala va durar tres dies. Divendres 12, amb el grup olotí Déu n'hi Duo i el pianista nord-americà Jonah Smith, que van oferir la seva música, a un public de mitjana edat. Dissabte fou el torn dels joves, amb els olotins Ben Sukats i Lax'n'Busto, mentre que diumenge va ser el torn de la gent gran amb un concert i balls de saló amb l'Orquestra Empordà Fusió. Aquesta programació d'inauguració, juntament amb una jornada de portes obertes dissabte al matí, va ésser segons Monturiol "perquè tothom conegui la sala"**.

Les entrades per als tres concerts varen ser gratuïtes, però es van haver de recollir les invitacions a les oficines del Núria o Can Trincheria, ja que l'aforament és limitat.

La nova sala El Torín servirà de comodí per les Festes del Tura*. Tot i que en un principi no s'hi programa res en el programa de festes, la sala estarà disponible perquè, en cas de mal temps, els concerts de més petit format com els que es poden celebrar a la plaça Campdenmàs o al Firal es puguin traslladar a la nova sala.

Referències[modifica]

[2] [3] [4]

  1. «NacióDigital» (en català). Nacióigital, 10-11-2003. [Consulta: 11 desembre 2015].
  2. «Sala Torín Olot» (en català). Ajuntament d'Olot.
  3. «[twitter.com/TorinOlot Twitter Torín]» (en català).
  4. «[www.olotcultura.cat Olotcutura]» (en català). Ajuntament d'Olot.