Salsa rosa (programa de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualSalsa rosa
Tipusprograma de televisió Modifica el valor a Wikidata
PresentadorSanti Acosta Modifica el valor a Wikidata
ProductoraBoomerang TV Modifica el valor a Wikidata
País de produccióEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalTelecinco Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols180 min Modifica el valor a Wikidata
Primer programa21 setembre 2002 Modifica el valor a Wikidata
Últim programa29 juliol 2006 Modifica el valor a Wikidata
Temporades4 Modifica el valor a Wikidata
Premis
IMDB: tt0382478 Modifica el valor a Wikidata

Salsa rosa era un talk show de televisió dedicat a la crònica social produït per Boomerang TV per a la cadena espanyola Telecinco, que ho va emetre entre el 21 de setembre de 2002[1] i el 29 de juliol de 2006.[2]

El programa s'emetia setmanalment, els dissabtes en el prime time nocturn, i estava presentat per Santiago Acosta i dirigit per Sandra Fernández (la seva actual esposa).

Després de finalitzar el contracte de la productora amb Telecinco, la cadena va decidir no renovar el programa i cobrir el seu espai amb Sábado Dolce Vita. Des de la seva estrena el programa es va situar com a líder d'audiència en la seva franja horària, desbancant a programes consolidats com Noche de fiesta de TVE 1.[3] Va mantenir la seva posició de lideratge, de manera regular, al llarg de les seves quatre temporades en antena, superant sovint els 2.500.000 espectadors i el 25% de quota de pantalla.

Format[modifica]

Cada setmana el programa comptava amb la presència de convidats, generalment personatges relacionats amb el món de l'espectacle i la premsa rosa. Aquests se sotmetien a les preguntes de l'equip de tertulians del programa, format pels periodistes del cor Ángela Portero, Idoia Bilbao, Pepe Calabuig, Erica Alonso, Juan Luis Alonso i Mayka Vergara, aquesta última morta el 2003. Durant alguna temporada també van col·laborar Beatriz Cortázar, Sandra Aladro (va estar al principi), Lydia Lozano, Kiko Matamoros, Marisa Martín Blázquez, Mabel Redondo i María Recarte. En les seves primeres temporades el programa també va incorporar un grup de tertulians format per ciutadans anònims.

A partir del 12 de març de 2005 es va afegir l'espai de 30 minuts Salsa rosa express, que s'emetia de manera prèvia al programa i on l'equip de tertulians comentava l'actualitat setmanal de la crònica social, a partir de reportatges i exclusives obtingudes pels reporters del programa.[4]

Repartiment[modifica]

Premis[modifica]

Any Categoria Resultat
TP d'Or 2005 Millor Programa del cor Nominat
TP d'Or 2004 Millor Programa del cor Nominat
TP d'Or 2003 Millor Programa del cor Guanyador

Referències[modifica]