Sant Joan de Llorac

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Joan de Llorac
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXI, XVIII
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLlorac (Conca de Barberà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de l'Església
Map
 41° 34′ N, 1° 19′ E / 41.56°N,1.31°E / 41.56; 1.31
Bé cultural d'interès local
Data15 desembre 1982
Id. IPAC12743 Modifica el valor a Wikidata

Sant Joan de Llorac és una església del municipi de Llorac inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

L'actual església de Llorac fou bastida aprofitant elements i estructures de l'antiga església romànica. És de nau única i absis semicircular amb coberta amb volta de canó. La façana, molt senzilla, presenta una portada simple amb un petit rosetó que ha perdut el vitrall, i frontó de coronament. El campanar de planta quadrada està coberta a quatre vessants. La façana estava arrebossada i conserva un plafó amb una inscripció o una imatge segurament mutilada durant la Guerra Civil.[1]

Història[modifica]

La parròquia de Sant Joan de Llorac apareix documentada el segle XII. El 1164, el Papa Anastasi IV insta que retorni a l'arquebisbat de Tarragona. No obstant això, el bisbe de Vic Galceran Çacosta hi fa visites pastorals el 1331 i 1339.[2]

Referències[modifica]

  1. «Sant Joan de Llorac». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2014].
  2. Español Bertran, Francesca. L'arquitectura religiosa romànica a la Conca de Barberà i Segarra tarragonina. Montblanc: Centre d'Estudis de la Conca de Barberà, 1991, p. 171 i 172. ISBN 84-604-0615-6. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Joan de Llorac