Sant Miquel de Vallcrosa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Miquel de Vallcrosa
Dades
TipusAntiga església, potser parroquial
ConstruccióSegle XI - 
Úsesglésia Modifica el valor a Wikidata
Dedicat aSant Miquel Arcàngel Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Altitud202,3 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCameles (Rosselló) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióVallcrosa
Map
 42° 38′ N, 2° 41′ E / 42.64°N,2.68°E / 42.64; 2.68
Activitat
DiòcesiElna - Perpinyà

Sant Miquel de Vallcrosa és una antiga església, tal vegada antigament parroquial, del poble de Vallcrosa, en el terme comunal de Cameles, de la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord.

Està situada[1] en el mateix poble de Vallcrosa, documentat des del 974 (Vallis crosa), que fou domini de la família Vallicrosa.

És una església de nau única coberta amb volta de canó, en la qual el mur nord presenta filades d'opus spicatum. L'entrada, a migdia, ha estat molt alterada al llarg dels anys. L'edifici està adossat a una casa, i ha estat molt transformat per tal d'aprofitar-lo com a dependència agrícola de la casa. Sembla correspondre, en les parts on es pot veure l'aparell original, a una construcció del segle xi.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan; Ponsich, Pere; Gual, Raimon. «Cameles». A: El Rosselló i la Fenolleda. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 14). ISBN 84-85194-59-4. 
  • Gavín, Josep M. «64. Sant Miquel de Vallicrosa». A: Capcir - Cerdanya - Conflent - Vallespir - Rosselló. Barcelona: Arxiu Gavín, 1978 (Inventari d'esglésies, 3**). ISBN 84-85180-13-5. 
  • Ponsich, Pere. «Cameles: Sant Miquel de Vallicrosa». A: El Rosselló. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1993 (Catalunya romànica, XIV). ISBN 84-7739-601-9. 

Referències[modifica]