Santos peregrinos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSantos peregrinos
Fitxa
DireccióJuan Carlos Carrasco Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióJuan Carlos Carrasco Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAgustin Barbabosa
FotografiaIgnacio Prieto Palacios
MuntatgeJuan Pablo Cortés
ProductoraTelevisa Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorTres Piedras Producciones
Dades i xifres
País d'origenMèxic Modifica el valor a Wikidata
Estrena26 novembre 2004 Modifica el valor a Wikidata
Durada94 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost16.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0416206 Filmaffinity: 469158 Letterboxd: santos-peregrinos Allmovie: v328896 TMDB.org: 73625 Modifica el valor a Wikidata

Santos peregrinos és una pel·lícula mexicana estrenada en 2004. Escrita i dirigida per Juan Carlos Carrasco, conta una història d'humor negre. "Santos Peregrinos" és com se'l coneix a les tres figures de la sagrada de família en la tradició mexicana, Un Josep, Una Maria i un Nen Déu que s'empren als naixements nadalencs tradicionals.[1][2]

Sinopsi[modifica]

Emiliano Zapata li lliura unes figures dels Sants Pelegrins a una dona amb un bebè en braços, moments abans de ser assassinat a la Hisenda de Chinameca. 85 anys després, un ancià de nom don Emiliano que diu ser fill del prócer, celebra una posada els dies 24 de desembre amb aquestes figures al veïnatge on resideix al costat de gent molt humil.

Per circumstàncies estranyes, don Emiliano mor dos dies abans de la gran posada, en vetllar-lo i esculcar les seves coses, els veïns troben un testament on llega les figures a tots els habitants del veïnatge la qual cosa produeix riure dels veïns. El dia de la gran posada, un plet entre dues famílies provoca la caiguda dels Sants Pelegrins, en trencar-se, s'adonen que les figures estaven farcides de monedes d'or. La cobdícia i l'enveja provoca un circ de fatalitats al seu voltant.

Repartiment[modifica]

Premis y nominacions[modifica]

En la XLVII edició dels Premis Ariel fou nominada a la millor opera prima (Santos Peregrinos) i a la millor actriu de repartiment (Paloma Woolrich).

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]