Scientix

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióScientix
Dades
Tipuscomunitat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2010

Lloc webscientix.eu… Modifica el valor a Wikidata

Scientix és una plataforma comunitària oberta per a l'ensenyament de les ciències a Europa que té com a objectius distribuir i milorar la qualitat de la ciència alhora que fer-la més accessible a la societat.[1] Va ser creada el 2010 per la xarxa de ministeris d'Educació dels estats membres i està recolzada pel programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea de la Unió Europea i coordinat per l'European Schoolnet.[2]

Les seves accions s'emmarquen en la promoció de programes europeus per donar a conèixer professions de l'àmbit científic i tecnològics, la recopilació i realització de tallers i activitats de formació a divulgadors, la prospecció de professionals necessaris per a dur a terme tasques de recerca i innovació a la Unió Europea. Disposa d'una plataforma de continguts educatius amb serveis com ara la traducció de material pedagògic a les llengües oficials de la UE i manté una representació nacional en prop de 30 països.[3]

Referències[modifica]

  1. «Scientix - EducaLAB» (en castellà). Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Gobierno de España. [Consulta: 4 abril 2017].
  2. C.H. Tong, Vincent. Geoscience Research and Outreach: Schools and Public Engagement (en anglès). vol. 21. Springer Science & Business Media, 2013, p. 139 (Innovations in Science Education and Technology). ISBN 9789400769434. 
  3. Littlejohn, Allison; Pegler, Chris. Reusing Open Resources: Learning in Open Networks for Work, Life and Education (en anglès). Routledge, 2014. ISBN 9781135040031. 

Enllaços externs[modifica]