Recerca i innovació a la Unió Europea

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La Recerca i innovació a la Unió Europea són considerats per la Comissió Europea com un mitjà per crear ocupació.[1]


Programa Marc de Recerca i Desenvolupament[modifica]

La Unió Europea (UE) produeix bona part dels coneixements mundials, però es troba endarrerida davant Amèrica del Nord i Japó, pel que fa a la comercialització d'aquests coneixements. Per això la UE va incrementar la despesa en recerca, perquè el 2010, arribés al 3% del PIB de la unió.[1] Sobre aquest punt el Comissari Europeu de Recerca, Innovació i Ciència, Janez Potocnik, presumia que no s'aconseguiria aquest objectiu perquè fins al 2005 no s'havien fet veritables esforços.[2]

La UE redacta de tant en tant els "Programes Marc" de Recerca. Així des de 2007 i fins al 2013 es troba en marxa el VII Programa Marc de Recerca i Desenvolupament (FP7).

Vegeu també: Estratègia de Lisboa  i Consell Assessor Europeu de Recerca

Medi ambient[modifica]

Amb fons de la UE es financen investigacions sobre la fusió nuclear, alternativa a la fissió nuclear a través del projecte ITER el reactor es construirà a Cadarache (França).

D'altra banda, els premis europeus a l'energia solar són un guardó, atorgat anualment per la Unió Europea, qué premia les iniciatives a favor de la conservació del medi ambient i el suport de l'energia solar. El premi és concedit en diverses categories atenent a les diferents iniciatives, bé siguin particulars o socials.[3]

Vegeu també: Presidència alemanya del Consell de la Unió Europea 2007

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Panorama» (en castellà). Europa sep.2007, 2007. [Consulta: 8 abril 2013].
  2. «Crisis en el campo de la investigación en la UE» (en castellà). Deutsche Welle 20.07.2005, 2005. [Consulta: 8 abril 2013].
  3. «Premios europeos a la energía solar» (en castellà). Deutsche Welle 08.12.2006, 2006. [Consulta: 8 abril 2013].

Enllaços externs[modifica]