Sebastià Viladrosa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSebastià Viladrosa
Biografia
Naixementvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Mort1768 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata

Sebastià Viladrosa (Catalunya, segle xviii) va ser un organista i compositor català del Barroc. Va néixer en alguna població del bisbat de Solsona. Membre de l'estament eclesiàstic com a clergue, el 1725 ocupava de forma interina el càrrec de mestre de capella a la col·legiata de Santa Maria de Manresa. Després d'acabar la seva tasca, el capítol de la seu va nomenar-lo organista de l'església el 10 de gener de 1726 i va residir en un benefici sota l'advocació de Sant Joan Baptista. Va ocupar el càrrec d'organista fins a la seva mort, el 4 d'abril de 1768.[1][2]

Es conserven diverses obres seves per a orgue a la catedral d'Astorga.[3] Algunes són:[4]

  • Cinc versos de 1r to
  • Nou versos de 4t to, per a Glòria
  • Vers de 6è to per a després de l'Epístola

Referències[modifica]

  1. Ballús i Casòliva, Glòria «Cap a una història de la música a Manresa, a partir dels manuscrits inèdits de Joaquim Sarret i Arbós (*1853;†1935) (II). Els organistes de la seu de Manresa». Anuario Musical, 2005, pàg. 233-234.
  2. Cazurra i Basté, Anna. Història de la música catalana, valenciana i balear: Barroc i classicisme. Barcelona: Edicions 62, 1999, p. 195. 
  3. Pérez Gutiérrez, Mariano. Diccionario de la música y los músicos (en castellà). vol. 3. Madrid: Istmo, p. 328. 
  4. Arnold, Corliss Richard. Organ Literature. A Comprenhensive Survey (en anglès). vol. 2. Lanham, Tornto i Oxford: The Scarecrow Press.