Secretaria General d'Agricultura i Alimentació

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSecretaria General d'Agricultura i Alimentació
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusSecretaria general
Història
Creació1996
2012
Governança corporativa
Depèn deMinisteri d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Lloc webhttp://www.mapama.gob.es/es/pesca/temas/default.aspx

La Secretaria General d'Agricultura i Alimentació és una secretaria general espanyola depenent del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació responsable de la Política Agrícola Comuna (PAC), la política de desenvolupament rural, la política forestal, la política de regadius i el desenvolupament i coordinació de les relacions multilaterals en el marc de les polítiques agroalimentàries, la recerca i innovació en el sector agrari, alimentari i forestal, i el sistema alimentari.

Li correspon així mateix, la definició, proposta i execució de les polítiques del Ministeri referents a indústries i mercats alimentaris, recursos agrícoles i ramaders, sanitat animal i vegetal, acords sanitaris i fitosanitaris amb tercers països, ordenació territorial, desenvolupament rural, qüestions horitzontals de la Política Agrària Comuna i relacions bilaterals i multilaterals en matèria agroalimentària.

Funcions[modifica]

Les funcions específiques de la Secretaria General es regulen en l'article 2 del Reial decret 904/2018, i són:[1]

  • L'exercici de les funcions atribuïdes al Ministeri en matèria de produccions i mercats agrícoles i ramaders, concentració de l'oferta, sanitat animal i vegetal, així com la planificació, direcció i coordinació de les polítiques actives del departament en matèria de modernització d'explotacions agropecuàries, desenvolupament rural, desenvolupament territorial, indústries i mercats alimentaris.
  • La determinació dels criteris que permetin establir la posició espanyola davant la Unió Europea i en els Acords de la mateixa amb tercers països que tinguin contingut agrari i alimentari, sense perjudici de les competències d'altres departaments ministerials.
  • El desenvolupament de les accions dirigides al foment dels cultius agroenergètics amb criteris de sostenibilitat.
  • Les relacions institucionals amb les organitzacions professionals i altres entitats representatives dels sectors agrari i alimentari, sense perjudici de les competències de la Sotssecretaria del departament, i la determinació dels criteris que permetin establir la posició espanyola davant la Unió Europea i altres organitzacions i fòrums internacionals en les matèries competència de la Secretaria General. Igualment, li competeix la promoció d'estudis i campanyes publicitàries sectorials.
  • El desenvolupament i coordinació de les qüestions horitzontals de la PAC, especialment les referents a l'Organització Comuna de Mercats dels Productes Agraris i als pagaments directes, tant acoblats com desacoblats, de la PAC i a les mesures de suport de la política de desenvolupament rural.
  • La tutela funcional de les Societats Mercantils Estatals MERCASA S.M.E. i CETARSA S.M.E., així com de la Fundació CETAL i la coordinació de les relacions institucionals i l'actuació del Departament en relació amb les mateixes.

Estructura[modifica]

De la Secretaria General depenen els següents òrgans:[1]

Organismes adscrits[modifica]

Llista de secretaris generals[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]