Sender de la Costa Sud-oest (Gran Bretanya)

Infotaula de geografia físicaSender de la Costa Sud-oest
Imatge
L'inici del sender a Minehead, amb el característic logo de l'aglà
TipusNational Trail i camí de llarg recorregut Modifica el valor a Wikidata
Part deEngland Coast Path (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Map
 51° 12′ 49″ N, 3° 28′ 22″ O / 51.21368°N,3.47276°O / 51.21368; -3.47276
Dades i xifres
Mida1.014 (longitud) km

El Sender de la Costa Sud-oest (en anglès: South West Coast Path) és un dels senders de gran recorregut més llargs de la Gran Bretanya. Té 1.014 km des de Minehead, Somerset, i segueix la costa de Devon i de Cornualla, fins al port de Poole, Dorset. Té molts desnivells, ja que passa pels estuaris de molts rius, platges i penya-segats, per això algunes parts són tot un desafiament. Passa per molts indrets amb estatus especial o protegit (Parcs Nacionals, etc.), i per dos indrets designats com Patrimoni de la Humanitat: la costa de Dorset i Devon est, anomenada la Costa Juràssica (designada el 2001), i el paisatge miner de Cornualla i Devon oest (designat el 2007).

El sender té el seu origen en els camins de ronda dels guardacostes que vigilaven els fars i els contrabandistes. Actualment és un important atractiu turístic per a les zones per on passa, ja que el dret anglès dona dret de pas pels camins històrics encara que passin per propietat privada. La South West Coast Path Association és una entitat benèfica que fa campanyes per la promoció i la conservació del sender.

Recorregut[modifica]

Accessos[modifica]

Hi ha serveis regulars de tren des d'altres parts de la Gran Bretanya cap al sud-oest. Les estacions de destinació principals són Barnstaple, Exeter, Newquay, Penzance i Plymouth. Des d'aquests llocs hi ha altres línies locals de tren o autobús que connecten amb molts altres indrets del sender.

A més, els aeroports d'Exeter i de Newquay reben vols nacionals i internacionals.

També hi ha una línia de vaixell fluvial que baixa pel riu Fal des de Truro fins a Falmouth, la companyia Fal River Enterprise Boats

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sender de la Costa Sud-oest