Sensu

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sensu és un terme en llatí per a significar «en sentit». S'usa en disciplines com la biologia, geologia o dret en les frases stricto sensu (o sensu stricto, s. s. o s. str., «en sentit estricte»)[1] i lato sensu (o sensu lato, s. l., o sensu amplo, s. a. o s. ampl., «en sentit ampli»).[2] A vegades, a l'haver més de dues possibilitats, s'usen els superlatius sensu strictissimo («en el sentit més estricte») i sensu latissimo («en el sentit més ampli»). També s'usa sovint en conjunt amb el nom d'un autor, indicat que el significat en qüestió és el definit per aquest autor.

Taxonomia[modifica | modifica el codi]

S'usa en taxonomia per a especificar a quina circumscripció d'un tàxon es refereix, en casos en els quals més d'una ha estat definida.

Exemple:

«Banksia subg. Banksia sensu A. S. George» indica que es la circumscripció d'Alex George de B. subg. Banksia a la que s'està referint.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Sensu stricto. FishBase. 
  2. W. Greuter, J. McNeill, F. R. Barrie et al. Regnum Vegetabile Volume 138. Koeltz Scientific Books, Königstein (International Code of Botanical Nomenclature (St Louis Code)). ISBN 3-904144-22-7.