Sexatge de pollets

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Un sexador i una sexadora de pollets als EUA, 1956
Sexadora a Wenchang, Hainan, Xina (2014)

El sexatge dels pollets és el mètode per distingir el sexe dels pollastres i altres cries, normalment per una persona entrenada anomenada sexador de pollets.[1] El sexatge dels pollets es practica principalment per grans criadors comercials per separar les femelles o "polletes" (destinades a pondre ous per a la venda comercial) dels mascles. La majoria dels mascles es maten als dies de l'eclosió perquè són irrellevants per a la producció d'ous i així es redueixen els costos per al criador.[2][3] A continuació, les femelles i un nombre limitat de mascles que es mantenen per a la producció de carn es posen a diferents programes d'alimentació adequats a les seves funcions comercials.

Referències[modifica]

  1. Kemsley, Max. «Chicken sexing». Department of Agriculture, Fisheries and Forestry (Queensland), 03-06-2010. Arxivat de l'original el 21 January 2013. [Consulta: 13 gener 2013].
  2. Hatchery Horrors: The Egg Industry's tiniest victims. Mercy for Animals.
  3. New Investigation Reveals Horrific Cruelty at 'Humane' Chicken Hatchery Arxivat 19 October 2013 a Wayback Machine.. Mercy for Animals. Retrieved 17 October 2013.