Shingeki! Kyojin Chūgakkō

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula animanga Shingeki! Kyojin Chūgakkō
(ja) 進撃!巨人中学校
Sèrie manga Parts11 vol. Anime News Network: 14298 Modifica el valor a Wikidata
Basat enAtac als titans
CreadorSaki Nakagawa
Gèneremanga i anime de comèdia, manga i anime de fantasia, anime i manga escolars
EditorialKōdansha
Demografiashonen
RevistaBessatsu Shōnen Magazine
Publicació9 abril 2012 - 9 juliol 2016
Obra derivada
Shingeki! Kyojin Chūgakkō
Anime Durada17 minNombre d'episodis12 Anime News Network: 17449 IMDB: tt4906830 Modifica el valor a Wikidata
CompositorAsami Tachibana
DireccióYoshihide Ibata
Gènerecomèdia
EstudiProduction I.G
Emissió4 octubre 2015 - 20 desembre 2015
Altres
Shingeki! Kyojin Kōkō (seqüela)

Shingeki! Kyojin Chūgakkō (進撃!巨人中学校 , Atac! L'Institut dels Titans?) és un manga japonès de comèdia escrit i il·lustrat per Saki Nakagawa.[1] Es va començar a publicar el 9 d'abril de 2012 a la revista Bessatsu Shōnen Magazine i va finalitzar el 9 de juliol de 2016 amb 11 volums. La sèrie és una paròdia feta per Hajime Isayama del famós manga Shingeki no Kyojin (進撃の巨人 , L'atac dels titans?)

El manga ha estat adaptat a una sèrie televisiva d'anime que s'emeté del 4 d'octubre de 2015 al 20 de desembre de 2015.[2]

Trama[modifica]

La història és una paròdia del famós manga L'Atac als Titans. Es caracteritza perquè el protagonitzen els mateixos personatges de la sèrie, però més joves. Els protagonistes, i alguns altres dels personatges assisteixen a la "Classe 1-04" de l'Institut Tità (進撃中学校).[3] La història se centra en les divertides aventures que pateixen durant la seva estada al primer any d'institut.

Personatges[modifica]

Primer curs[modifica]

Eren Yeager

Veu: Yūki Kaji[3] (japonès), Bryce Papenbrook (anglès)
L'Eren Yeager (エレン・イェーガー , Eren Iēgā?) és un noi apassionat que sobretot li agrada menjar hamburgueses de formatge. Però té un gran problema, sent una aversió intensa per part dels titans a causa d'un incident amb el Tità Colossal (el director del Campus Tità) perquè li va robar el dinar. A causa d'aquest fet, trencarà les normes escolars per tal d'eliminar tots els titans del món. Com que no té la extraordinària força de la Mikasa o la intel·ligència de l'Armin, la seva ambició per exterminar els Titans el farà completar i superar els seus objectius, i sorprendre els seus companys amb la seva passió i les seves ganes.[4]

Mikasa Ackerman

Veu: Yui Ishikawa[3] (japonès), Trina Nishimura[5] (anglès)
La Mikasa Ackerman (ミカサ・アッカーマン , Mikasa Akkāman?) és una noia forta davant la desgràcia que aparentment té una gran habilitat de lluita i sap què fer en situacions difícils. Durant tota la sèrie, està molt a prop de l'Eren, ja que ha estat un personatge molt important durant la seva vida. És molt protectora de l'Eren i de l'Armin.
Armin Arlert
Veu: Marina Inoue[3] (japonès), Josh Grelle[5] (anglès)
L'Armin Arlert (アルミン・アルレルト , Arumin Arureruto?) és un noi molt intel·ligent, però també és un noi força malaltís que normalment porta un futon a sobre per tal de no agafar un refredat. Els seus millors amics són l'Eren i la Mikasa i sovint estan junts. Confia molt en la seva protecció. Malgrat la seva pobra autoestima, el seu intel·lecte sovint serveix com a ajut als seus amics en situacions difícils.
Reiner Braun
Veu: Yoshimasa Hosoya[3] (japonès), Robert McCollum[5] (anglès)
En Reiner Braun (ライナー・ブラウン , Rainā Buraun?) és un estudiant molt musculós que se'l veu sovint amb el seu amic Bertolt. En Reiner intenta ajudar el seu amic a trobar una xicota, encara que ell també està enamorat de la Krista i sempre prova d'atraure-la amb accions boniques o salvant-la en moments perillosos.
Bertolt Hoover
Veu: Tomohisa Hashizume[3] (japonès), David Matranga[5] (anglès)
En Bertolt Hoover (ベルトルト・フーバー , Berutoruto Fūbā?) és un estudiant molt alt, tranquil i molt amic d'en Reiner. No li agrada gaire això d'estar enamorat d'una noia encara que secretament està enamorat de l'Annie.
Annie Leonhart
Veu: Yū Shimamura[3] (japonès), Lauren Landa[5] (anglès)
L'Annie Leonhart (アニ・レオンハート , Ani Reonhāto?) és una noia no gaire sociable, amb una impressionant força semblant a la d'alguns rivals com la Mikasa. Igual que a l'Eren, també li agraden les hamburgueses de formatge.
Jean Kirstein
Veu: Kishō Taniyama[3] (japonès), Mike McFarland[5] (anglès)
En Jean Kirstein (ジャン・キルシュタイン , Jan Kirushutain?) és un noi egoista i li agradaria ser popular amb les noies de l'institut. Està enamorat de la Mikasa, i freqüentment té conflictes amb l'Eren.
Marco Bott
Veu: Ryōta Ōsaka[3] (japonès), Austin Tindle[5] (anglès)
En Marco Bott (Marco Bott (マルコ・ボット , Maruko Botto?) és un estudiant que s'avé amb tothom i un bon amic d'en Jean. S'esforça molt per ajudar-lo. A l'episodi 10 esdevé el president del Consell d'Estudiants.
Connie Salmer
Veu: Hiro Shimono[3] (japonès), Clifford Chapin[5] (anglès)
En Connie Springer (コニー・スプリンガー , Konī Supuringā?) és un noi esportista i sociable amb els cabells rapats. Malgrat la seva personalitat optimista, és bastant curt d'intel·ligència i força amic de la Sasha. Valora el menjar com ella.
Sasha Brusa
Veu: Yū Kobayashi[3] (japonès), Ashly Burch[5] (anglès)
La Sasha Blouse (サシャ・ブラウス , Sasha Burausu?) és una noia molt graciosa, ja que és una gran aficionada i amant del menjar i passa la majoria del temps pensant-hi. S'avé força amb en Connie, un noi que també és un apassionat del menjar com ella.
Krista Lenz
Veu: Shiori Mikami[3] (japonès), Bryn Apprill[5] (anglès)
La Krista Lenz (クリスタ・レンズ , Kurisuta Renzu?) és una noia petiteta, amistosa i afectuosa, ben estimada per tot l'institut en general (especialment per en Reiner i l'Ymir que constantment proclamen obertament que s'hi volen casar).
Ymir
Veu: Saki Fujita[3] (japonès), Elizabeth Maxwell[5] (anglès)
L'Ymir (ユミル , Yumiru?) és l'amiga més propera de la Krista. És molt protectiva amb ella i sovint aparta en Reiner de la Krista. L'Ymir no se separa mai del seu costat, i li demana constantment que es casi amb ella.
Thomas Wagner
Veu: Shigeyuki Susaki[3] (japonès), Duncan Brannan[5] (anglès)
En Thomas Wagner (トーマス・ワグナー Tōmasu Wagunā?) és un company de classe de l'Eren.
Mīna Carolina
Veu: Chika Anzai[3] (japonès), Alexis Tipton[5] (anglès)
La Mīna Carolina (ミーナ・カロライナ , Mīna Karoraina?) és una companya de classe de l'Eren.
Hannah Diamant
Veu: Megumi Satō[3] (japonès), Tia Ballard[5] (anglès)
La Hannah Diamant (Hannah Diamant (ハンナ・ディアマント , Hanna Diamanto?) és una altra companya de classe de l'Eren. Passa gairebé tot el temps abraçant el seu xicot Franz, més que parar atenció a qualsevol altra cosa.
Franz Kefka
Veu: Kenta Ōkuma[3] (japonès), James Chandler[5] (anglès)
En Franz Kefka (フランツ・ケフカ , Furantsu Kefuka?) és un company de classe de l'Eren. Passa gairebé tot el temps abraçant a la seva xicota Hannah, més que parar atenció a qualsevol altra cosa.
Hitch Dreyse
Veu: Akeno Watanabe[3] (japonès), Brittney Karbowski[5] (anglès)
La Hitch Dreyse (ヒッチ・ドリス , Hitchi Dorisu?) és una estudiant i amiga del club de l'Annie. Li agrada fer-li la punyeta a en Marlowe. Encara que ella ho nega, és un amant dels gats.
Marlowe Freudenberg
Veu: Tomokazu Sugita[3] (japonès), Todd Haberkorn[5] (anglès)
En Marlowe Freudenberg (マルロ・フロイデンベルク , Maruro Furoidenberuku?) és un estudiant i company del club de l'Annie.

Segon curs[modifica]

Petra Ral
Veu: Natsuki Aikawa[3] (japonès), Caitlin Glass[5] (anglès)
La Petra Ral (ペトラ・ラル , Petora Raru?) és un membre del club secret dels Exploradors de l'Institut Tità. És molt simpàtica i és qui dona la benvinguda als alumnes de primer a l'institut, però és massa sarcàstica amb el seu company Oluo.
Oluo Bozado
Veu: Shinji Kawada[3] (japonès), Chris Smith[5] (anglès)
L'Oluo Bozado (Oluo Bozado (オルオ・ボザド , Oruo Bozado?) és membre del club dels Exploradors de l'Institut Tità. És narcisista i té una tendència dolenta a mossegar-se la llengua freqüentment per cap raó en concret.
Eld Jinn
Veu: Susumu Chiba[3] (japonès), Vic Mignogna[5] (anglès)
L'Eld Jinn (エルド・ジン , Erudo Jin?) és un membre del club dels Exploradors de l'Institut Tità.
Günther Schultz
Veu: Kozo Mito[3] (japonès), Brett Weaver[5] (anglès)
En Günther Schultz (グンタ・シュルツ , Gunta Shurutsu?) és un altre membre del club dels Exploradors de l'Institut Tità.
Rico Brzenska
Veu: Michiko Kaiden[3] (japonès), Morgan Garrett[5] (anglès)
La Rico Brzenska (リコ・ブレツェンスカ , Riko Buretsensuka?) és la capitana del club de manteniment dels murs (el club en què l'Eren i els seus amics són forçats a participar), i és l'encarregada de netejar els grafitis pintats al mur pels Titan bromistes. Ella ensenya als estudiants més joves com escalar la paret utilitzant l'equip de maniobres tridimensionals.
Ian Dietrich
Veu: Yūya Murakami[3] (japonès), Garret Storms[5] (anglès)
L'Ian Dietrich (イアン・ディートリッヒ , Ian Dītorihhi?) és un company i substitut d'en Rico en el club de manteniment dels murs.

Ilse Langnar

Veu: Sachi Kokuryu[3] (japonès), Marissa Lenti[5] (anglès)
La Ilse Langnar (イルゼ・ラングナー , Iruze Rangunā?) és una estudiant que treballa com a reportera del cor del Club Periodístic, i constantment escriu notes al seu diari personal.

Tercer curs[modifica]

Levi
Veu: Hiroshi Kamiya[3] (japonès), Matthew Mercer[5] (anglès)
En Levi (リヴァイ , Riwai?) és el líder del club secret dels Exploradors de l'Institut Tità, i també se'l coneix per ser l'home més fort del món, capaç d'aniquilar un o més Titans amb tan sols un tros de paper, cosa que els deixa fora de combat. Té la mania de tindre-ho tot endreçat i net com una patena. A més, és força seriós i una mica maleducat.
Hange Zoë
Veu: Romi Park[3] (japonès), Jessica Calvello[5] (anglès)
La Hange Zoë (ハンジ・ゾエ , Hanji Zoe?) és companya d'en Levi i la sublíder de club dels Exploradors de l'Institut Tità. És fanàtica amb qualsevol cosa relacionada amb l'estudi dels Titans. Sovint, quan en Levi està emprenyat amb ella, li diu "Tità anormal" o "setciències".
Mike Zacharius
Veu: Kenta Miyake[3] (japonès), Jason Douglas[5] (anglès)
En Mike Zacharius (ミケ・ザカリアス , Mike Zakariasu?) és un estudiant molt alt i és company de la Hange. Té un costum estrany d'ensumar els estudiants més joves.
Moblit Berner
Veu: Rintarō Nishi[3] (japonès), Jerry Jewell[5] (anglès)
En Moblit Berner (モブリット・バーナー , Moburitto Bānā?) és un estudiant i company de la Hange. Sovint el comportament excèntric i temerari de la Hange amb els titans el té frustrat i espantat.

Personal de l'institut[modifica]

Keith Shadis
Veu: Tsuguo Mogami[3] (japonès), Patrick Seitz[5] (anglès)
En Keith Shadis (キース・シャーディス , Kīsu Shādisu?) és el mestre de l'Eren i els seus amics de classe. És molt estricte i imposa molt. És també bon amic del pare de l'Eren.
Erwin Smith
Veu: Daisuke Ono[3] (japonès), J. Michael Tatum[5] (anglès)
L'Erwin Smith (エルヴィン・スミス , Eruwin Sumisu?) és un mestre de l'institut, membre de la junta de mestres i el conseller del club secret dels Exploradors de l'Institut Tità.
Hannes
Veu: Keiji Fujiwara[3] (japonès), David Wald[5] (anglès)
En Hannes (Hannes (ハンネス , Hannesu?) és el conserge de l'Institut Tità. També és el conseller del club de manteniment dels murs. És bon amic de la mare de l'Eren.
Darius Zackly
Veu: Hideaki Tezuka[3] (japonès), John Swasey[5] (anglès)
En Darius Zackly (ダリス・ザックレー , Darisu Zakkurē?) és el director de la junta del mestres, i també el director del Campus Humà de l'Institut Tità.
Dot Pixis
Veu: Masahiko Tanaka[3] (japonès), R Bruce Elliott[5] (anglès)
En Dot Pixis (ドット·ピクシス , Dotto Pikushisu?) és un membre de la junta de mestres.
Nil Dok
Veu: Anri Katsu[3] (japonès), Ian Sinclair[5] (anglès)
En Nile Dok (ナイル・ドーク , Nairu Dōku?) és un altre membre de la junta de mestres.
Kitz Weilman
Veu: Tomoyuki Shimura[3] (japonès), Christopher Sabat[5] (anglès)
En Kitz Weilman (キッツ・ヴェールマン , Kittsu Wēruman?) és un altre membre de la junta de mestres.

Altres[modifica]

Carla Jaeger
Veu: Yoshino Takamori[3] (japonès), Jessica Cavanagh[5] (anglès)
La Carla Jaeger (カルラ・イェーガー , Karura Yēgā?) és la mare de l'Eren i qui li prepara la seva hamburguesa de formatge diària per dinar.
Dita Ness
Veu: Koichi Sakaguchi[3] (japonès), Jonathan Brooks[5] (anglès)
En Dita Ness (ディータ・ネス , Dīta Nesu?) era el propietari d'una galeria de tir al Festival d'Estiu.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]