SimSimi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
SimSimi
Modifica el valor a Wikidata

Tipusmodel d'intel·ligència artificial, aplicació i bot conversacional Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial2002 Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc websimsimi.com Modifica el valor a Wikidata

SimSimi és una aplicació conversacional, basada en la intel·ligència artificial.[1] Va començar a desenvolupar-se en 2002 per la companyia ISMaker,[2] la qual avui dia té el mateix nom que l'aplicació.[3]

La intel·ligència artificial és el que permet al programa aprendre i alimentar-se dia a dia del que escriuen els seus usuaris, qui són els encarregats d'ensenyar-li a parlar correctament. SimSimi, pronunciat com "shim-shími", ve de la paraula coreana shimshim (en hangul, 심심; McCune-Reischauer, simsim), que, al seu torn, prové d'un verb que vol dir "estar avorrit".[4] L'aplicació de SimSimi està disponible per a Android, Windows Phone, Windows 10 Mobile i iOS.

Controvèrsia[modifica]

SimSimi ha creat controvèrsia i protestes a Tailàndia, pel fet que alguna de les seves respostes contenien insults i crítiques cap a polítics, la qual cosa va portar a la seva censura en aquest país.[5]

Cal també destacar que pel fet que el programa "aprèn" del que escriuen els usuaris, molta gent s'ha aprofitat d'això, portant a SimSimi a donar respostes contenint, per exemple, insults, contingut sexual, o afirmacions d'estar "espiant" a l'usuari.[6] Això va causar l'empipament de molta gent, especialment dels pares de nens petits que rebien aquest tipus de respostes, portant molta gent a creure que, per exemple, darrere de l'aplicació hi havia una xarxa de pedofília.[7]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «¿Qué es SimSimi y por qué está causando euforia en redes sociales?». Revista Merca2.0, 31-03-2016. [Consulta: 1r abril 2016].
  2. «What is Simsimi? All About the iPhone and Android App That Has the World Laughing Out Loud» (en anglès). [Consulta: 25 febrer 2012].
  3. «ISMAKER» (en anglès). LinkedIn. [Consulta: 1r abril 2016].
  4. «심심하다» (en anglès). Wikcionario. Wikimedia Foundation. [Consulta: 1r abril 2016].
  5. Sambandaraska, Don «SimSimi chatbot banned in Thailand» (en anglès). , 07-02-2012 [Consulta: 25 febrer 2012].
  6. «¿Qué es el impertinente SimSimi y por qué está arrasando?». Ideal.es. Corporación de Medios de Andalucía S.A., 01-04-2016. [Consulta: 1r abril 2016].
  7. «Qué es SimSimi y por qué tiene tan mala fama». Día a Día. Contenidos Mediterráneos S.A., 01-04-2016. [Consulta: 1r abril 2016].

Enllaços externs[modifica]