Vés al contingut

Sindicat Agrícola de la Masó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Sindicat Agrícola de la Masó
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX (1926)
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Masó (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de la Col, 3.
Map
 41° 14′ N, 1° 13′ E / 41.23°N,1.22°E / 41.23; 1.22
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC2198 Modifica el valor a Wikidata

El Sindicat Agrícola de la Masó és un edifici noucentista del municipi de la Masó (Alt Camp) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici aïllat de planta baixa i un pis. L'estructura de la façana és simètrica. A la planta baixa hi ha quatre portes d'arc carpanell les dues del mig han estat modificades. Al primer pis hi ha un balcó corregut, centrat, i dos als costats, les portes dels quals són rectangulars. L'element més remarcable del conjunt és l'acabament que, tot i reflectir l'estructura de teulada a dues vessants, segueix una composició pròpia de línies trencades (rectes i corbes). A la part superior hi ha la data pintada del 1926 i el nom de "Sindicato-Agrícola i Caja Rural". La façana es troba arrebossada i pintada.

Història[modifica]

L'edifici fou construït l'any 1926 amb motiu de la fundació del Sindicat Agrícola de la Masó. A finals dels vuitanta del segle XX es restaurà l'edifici, l'alteració més destacable ha estat el canvi d'idioma del rètol, actualment en català.

Referències[modifica]

  • «Pat.mapa: arquitectura». Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sindicat Agrícola de la Masó