Stille dage i Clichy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaStille dage i Clichy
Fitxa
DireccióJens Jørgen Thorsen Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióKlaus Pagh, Dirch Passer i Henrik Sandberg Modifica el valor a Wikidata
GuióJens Jørgen Thorsen Modifica el valor a Wikidata
MúsicaCountry Joe McDonald Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJesper Høm Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAnker Sørensen Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenDinamarca Modifica el valor a Wikidata
Estrena1r juny 1970 Modifica el valor a Wikidata
Durada91 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originaldanès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema eròtic, comèdia, drama i cinema pornogràfic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióParís Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0066407 Filmaffinity: 977214 Letterboxd: quiet-days-in-clichy Allmovie: v128365 TCM: 515809 TV.com: movies/quiet-days-in-clichy TMDB.org: 62759 Modifica el valor a Wikidata

Stille dage i Clichy (en danès, Dies tranquils a Clichy) és una pel·lícula danesa estrenada el 1970 que va ser escrita i dirigida per Jens Jørgen Thorsen.[1][2] Ambientada a París, inclou música de Country Joe McDonald i Ben Webster. Tret de la novel·la semiautobiogràfica novel·la de 1956 de Henry Miller, actualitzada des dels anys trenta fins als anys seixanta, ofereix reflexions i incidents en la vida de dos joves que comparteixen un apartament. La quantitat de nuesa, activitat sexual i llenguatge cru de la pel·lícula ha restringit la seva projecció pública a molts països.

Argument[modifica]

L'escriptor estatunidenc Joey i el seu amic europeu Carl comparteixen un pis al barri de Clichy-sous-Bois de París a finals dels anys seixanta. El temps lliure i els diners que tenen es dediquen majoritàriament a perseguir dones.

Una artista surrealista arriba al seu apartament, ofereix els seus serveis i pinta consignes a les parets del bany. En una cafeteria, Joey coneix l'amable Nys i van a un hotel. Després al carrer, quan ella li demana diners, ell li dóna tot el que té. Es queda sense res per sopar, recorre els carrers de la ciutat amb una fam i una angoixa cada vegada més gran. Tornant desesperat a l'apartament buit, es veu reduït a treure constantment menjar de la paperera. Tractant de dormir inútilment, és despertat per Carl que ha tornat a la Colette, una menor d'edat fugitiva a la qual li donen una llar. Joey té més cites amb Nys, sense càrrec perquè gaudeix de la seva companyia. Els pares de la Colette finalment la localitzen i la recuperen, dient a Carl i Joey que no informaran a la policia sempre que els dos no tornin a veure la noia.

Considerant prudent abandonar França un temps, els dos homes prenen un tren cap a Luxemburg que troben pintoresc però avorrit. Quan el propietari d'un bar els diu que el seu establiment està lliure de jueus, el colpegen i tornen ràpidament a París. Allà Joey coneix l'exòtica Mara, que afirma haver tingut una carrera brillant a Costa Rica però es veu temporalment reduïda a prostituir-se als Champs-Élysées. En Carl torna dues prostitutes d'un bar de jazz, totes dues anomenades Christine, i les cinc passen una nit salvatge. Més tard, Carl i Joey es diverteixen amb dos visitants daneses, un dels quals no para de proclamar la seva indisponibilitat perquè és una dona casada amb dos fills.[3]

Repartiment[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]