TMX

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Acrònim en anglès de Translation Memory eXchange. Aquest estàndard de XML és un DTD que serveix per a l'intercanvi de memòries de traducció creades usant programes de traducció assistida per ordinador (TAO). Creat pel comitè OSCAR (Open Standards for Container/Content Allowing Re-use).

Mitjançant l'aplicació del format TMX és més viable la col·laboració en projectes de traducció de persones o empreses que usen Sistemes de traducció assistida diferents seleccionats en funció de les seues necessitats i preferències. El format TMX també fa més fàcil la migració d'un sistema de traducció assistida a un altre, la qual cosa afavoreix la competitivitat entre les tecnologies ofertes i el desenvolupament constant de les mateixes per marcar diferències pel que fa als seus competidors. Com altres estàndards oberts, aquest format es desenvolupa amb vista a reduir els problemes de compatibilitat, impulsar la reutilització dels recursos lingüístics, simplificar l'intercanvi de dades i estimular, d'aquesta manera, la innovació tecnològica (Gómez, 2001)

Bibliografia[modifica | modifica el codi]

Gómez, Josu, Grupo DEli de la Universidad de Deusto. 2001. “Una guía al TMX”, Revista Tradumàtica, Nº 0. [En línia] (article en castellà, revista principalment en català)

Vegeu també[modifica | modifica el codi]