Discussió:Scipione Rebiba

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Ignasi (disc.) 23:01, 7 set 2015 (CEST)[respon]

El seu nét o el seu nebot[modifica]

L'article acaba esmentant el seu nét it:Prospero Rebiba que també era bisbe. Que el nét d'un bisbe arribi a bisbe sense que a la biografia de l'avi s'esmenti una situació familiar poc canònica sembla estrany. Sospito que a l'original italià "nipote" no està fet servir en el sentit de nét sinó en el de nebot (wikt:it:nipote).

Notifico en Ignasi.--Pere prlpz (disc.) 00:09, 26 oct 2019 (CEST)[respon]

Hola.
He estat donant un cop d'ull tant a l'article de la viqui italiana com en les referències; i no he vist res em especial; de fet, la viqui italiana es refereix a ell com que eren familiars i punt.
Per un altre costat, fins a cert punt en aquella època no era tant estrany com tot això; de fet, per posar un exemple, Cèsar Borgia era bisbe i cardenal, sent fill del Papa Alexandre VI, i al qual podria haver succeït en el Tron de Pere si hagués continuat sent cardenal quan el pare va morir.
No obstant, gràcies, Pere prlpz i segueixo investigant. --Ignasi (disc.) 13:53, 26 oct 2019 (CEST)[respon]
D'acord que aleshores era més normal que ara. Ara bé, que Alexandre VI tingués fills és un fet prou notable com per ocupar un lloc molt destacat a la seva biografia. Que les biografies de Scipione Rebiba no n'esmentin els descendents sembla un indici que no en tenia, o que si en tenia no van pujar a ocupar posicions de les que fan que un pugui acabar bisbe.--Pere prlpz (disc.) 16:12, 26 oct 2019 (CEST)[respon]