Tanycolagreus topwilsoni

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Tanycolagreus)
Infotaula d'ésser viuTanycolagreus topwilsoni
Tanycolagreus Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Longitud4 m Modifica el valor a Wikidata
Pes120 kg Modifica el valor a Wikidata
Període
Juràssic superior, 153-150 Ma
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseReptilia
OrdreSaurischia
FamíliaCoeluridae
GènereTanycolagreus Modifica el valor a Wikidata
Carpenter, 2005
Espècies
  • T. topwilsoni Carpenter et al., 2005 (tipus)
Mida

Tanycolagreus topwilsoni és una espècie de teròpode celúrid que va viure al Juràssic superior en el que actualment és Amèrica del Nord. L'holotip és un esquelet parcial trobat a la localitat de l'oest de la pedrera de Bone Cabin, comtat Albany, Wyoming, de la formació de Morrison (Oxfordià-Tithonià). L'holotip (TPII 2000-09-29, Thanksgiving Point Institute, Inc.) inclou un crani incomplet i mandíbules i la majoria de l'esquelet postcranial, i també s'han anomenat dos paratips - una mà incompleta originalment atribuïda a Ornitholestes hermanni, també trobada a la pedrera de Bone Cabin, i un premaxil·lar, originalment atribuït a Stokesosaurus clevelandi, de la pedrera de Cleveland-Lloyd de Utah. Present a la zona estratigràfica 2. Les restes possiblement atribuïbles al stokesosaure s'han recuperat de la zona estratigràfica 5. de la formació de Morrison.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tanycolagreus topwilsoni
  1. Foster, J. (2007). "Appendix." Jurassic West: The Dinosaurs of the Morrison Formation and Their World. Indiana University Press. p. 327-329.
  • Carpenter, K., Miles, C., and Cloward, K. (2005). "New small theropod from the Upper Jurassic Morrison Formation of Wyoming." in Carpenter, K. 2005. The Carnivorous Dinosaurs, Indiana University Press: 23-48.