Vés al contingut

Tarot de Silicon Valley

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Tarot de Silicon Valley (o Silicon Valley Tarot en anglès) és un fals joc de tarot modern, publicat com a broma per Steve Jackson Games sota el lema "Més barat que un consultor. Els mateixos resultats". Va ser concebut i creat per Thomas Scoville, que també va escriure el llibre d’interpretacions que l’acompanya.

Les seves imatges es publicaren inicialment a Internet, però l'interès va créixer i la versió física va ser publicada el 1998.

Totes les cartes d’aquest joc es relacionen amb el món de la informàtica i les tecnologies de la informació.

Els colls dels arcans menors són Xarxes, Cubicles, Discs i Hosts, i les figures, en lloc de ser Rei, Reina, Cavall i Sota, són CIO (sigles de Director de sistemas d'informació en anglès), Marketeer, Salesman i New Hire.

Els arcans majors consisteixen en: el Pirata Informàtic, el Capital de Risc, la Xarxa, el Consultor, la Sortida a Borsa, el Futurista, l’Acomiadament, el Correu Brossa, el Servidor, l’Accionista, la Propera Gran Cosa, el CEO, Flame War, Bugs, el Gurú, Double Latte, Stock Options, Mar de Cubicles, Encriptació, Firewall, El Camí Reial, El Sysadmin i el Garatge.

Actualment la baralla està descatalogada.

Referències[modifica]