Tel·lurur de cadmi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El tel·lurur de cadmi (CdTe) és un compost químic cristal·lí format per cadmi i tel·lur. Es fa servir com finestra òptica d'infrarojos i com material de cèl·lula solar. Generalment s'intercala amb sulfur de cadmi per a formar una cèl·lula fotovoltaica d'unió pn. Normalment, les cel·les de CdTe utilitzen una estructura n-i-p.

Cèl·lules fotovoltaiques[modifica | modifica el codi]

Tel·lurur de cadmi
Una matriu fotovoltaica de tel·lurur de cadmi

La cèl·lula fotovoltaica de tel·lurur de cadmi (CdTe) és una tecnología fotovoltaica basada a fer servir una pel·lícula prima de Cdte, una capa de semiconductor dissenyada per absorbir i convertir la llum solar en electricitat.[1] Aquesta cel·la supera el silici cristal·lí en preu en els sistemes que necessiten diversos kilowats.[1][2][3]

First Solar és el principal fabricant de cèl·lules de pel·lícula prima del món[4] i el fabricant principal de cèl·lules fotovoltaiques del món[5] amb 1,1 GW de producció el 2009.[6]


Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. 1,0 1,1 «Publications, Presentations, and News Database: Cadmium Telluride». National Renewable Energy Laboratory.
  2. K. Zweibel, J. Mason, V. Fthenakis, "A Solar Grand Plan", Scientific American, Jan 2008. CdTe PV is the cheapest example of PV technologies and prices are about 16¢/kWh with US Southwest sunlight.
  3. Further mention of cost competitiveness: "Solar Power Lightens Up with Thin-Film Technology", Scientific American, April 2008.
  4. http://www.greentechmedia.com/articles/thin-film-solar-to-reach-42- fecha gw- 1372.html
  5. First Solar Top Module Supplier, Ships 1-GW in 2009 Publicat: 06 de maig de 2010
  6. Market Update :First Solar, Inc Q4 Earnings Call Transcript 123jump.com