Tema de Usuari Discussió:Nobita931

Resum per Nobita931

Mirar l'ultim missatge.

Jolle (discussiócontribucions)

No et posis fort en el tema: l'article era perfectament admissible, va cometre un error i el principal es no repetir-ho.

I això de que cal més d'una referència ja es per "mantenella i no enmendalla" i t'ho has inventat tu just per aquest cas. No em sembla una bona actitud... Jolle

Nobita931 (discussiócontribucions)

1- Em sembla que 2 o 3 referencies son necesaries.

2- Depen del article, si el article no te ni infotaula, ni bona redaccio,ni moltes lineas, doncs no es admisible.

SergiMM (discussiócontribucions)

Disculpeu que m'hi fiqui,

@Nobita931, Un article sense infotaula, es marca com que hi manca, una mala redacció és error de format, i un article curt, és esborrany, respecte a les referències hi existeixen articles amb una sola referència com Terreny de Concòrdia, i no té cap plantilla de manteniment.

@Jolle, perdona la interrupció.

Jolle (discussiócontribucions)

A la Gran Enciclopèdia Catalana, o a fora a l'Espasa, la Britànica, la Larousse o la Italiana, per exemple, no hi ha infotaules; no crec que sigui imprescindible, doncs cal dominar el tema i que siguin obligatòries seria fer fora a qualsevol col·laborador no expert en informàtica o que no sap de memòria els noms de les plantilles, com és el meu cas; a més una infotaula no aportaria res de nou perquè totes les dades ja estan al cos de l'article; seria només per fer bonic.

L'article "Parakou" té 12 línies més la referència, no és molt però tampoc no es pot dir que sigui poc, hi ha desenes de milers d'articles amb menys.

Sobre la bona redacció i en la part que vaig redactar jo de l'article, ho faig el millor que puc, vaig començar a escriure en català per a la viquipèdia fa uns deu o dotze anys i he anat aprenent algunes coses però no en se prou encara.

Finalment no entenc perquè et sembla que calen dos o tres referències si l'article es traduït d'un article al llibre "Diccionari històric de Benín" (en anglès) i per tant només procedeix d'una referència. Perquè t'ho sembla això? A la teva suposició li manquen referències de suport.

Nobita931 (discussiócontribucions)

A veure, et contesto la pregunta aquesta de: Finalment no entenc perquè et sembla que calen dos o tres referències si l'article es traduït d'un article al llibre "Diccionari històric de Benín" (en anglès) i per tant només procedeix d'una referència. Perquè t'ho sembla això? A la teva suposició li manquen referències de suport.

Doncs la resposta es: Aquest article es de la viquipedia (wikipedia) en castella: Em refereixo a aquest en concret. Com veure-ho només té 1 referencia i ha sigut marcat amb avís de manca de reférencia encara que té 1. Per tant, suposo que aixó es una prova de per que son necesaries 3 o 2 referencies per cada article. Una salutació.

@SergiMM:: Moltes gracies.

SergiMM (discussiócontribucions)

@Nobita931, això, és perquè l'article té unes dimensions que no es referencien amb una sola referència, quan et passi això, busques als interwikis, si hi han referències adequades per tot el contingut, hi pots millorar-lo personalment.

Jolle (discussiócontribucions)

Nobita, si només has de dir rucades com aquesta resposta, no cal que seguim. Per tu la pesseta...

SergiMM (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb tu.

@Nobita931, encara que sóc novell, amb quasi dos mesos a la Viquipèdia, et recomano que deixis de posar plantilles de manteniment, perquè, després els usuaris que patrullem canvis recents, hem de desfer i/o canviar les plantilles.

Fes cas del que et diem, sincerament, t'ho diem perquè milloris en la teva feina

Nobita931 (discussiócontribucions)

Vale, pero si no hi han les suficients referencies, puc ficar la plantilla?

Nobita931 (discussiócontribucions)

Perqué per algo es que esta la plantilla...

SergiMM (discussiócontribucions)

Depèn de les dimensions, si té més errors...

Si és curt, amb una referència correcta, i admissible, ja és correcte.

Nobita931 (discussiócontribucions)

"Per tu la pesseta..." que vol dir?

Jo no he dit cap rucada, només es aixo el que habia de dir.

Jolle (discussiócontribucions)

Comparar un article de 500 línies amb un de 10 línies es una rucada (a més a la castellana molts articles no tenen referències, no es una viquipèdia idònia per comparar). Amb el que t'haurà costat trobar-ho, podies haver intentat buscar un article més adient, però potser no el vas trobar.

Per tu la pesseta vol dir que has guanyat una cosa sense valor.

Qui jutja si hi ha suficients referències?. Has comprovat la referència citada per saber si es suficient? Vas posar FR quan no n'hi havia (ni procedia perquè era un esborrany) però llavors encara era raonable, però després de posar una referència tornar a posar FR i insistir en que és perquè en calen més d'una, es veu la intenció: Nobita mai s'equivoca!. Quan pensis que les referències poden no ser suficients, ho hauries de sotmetre a consulta.

Escampar plantilles de manteniment injustificadament dona una mala aparença a la viquipèdia sovint sense necessitat; s'han de posar només les necessàries i millor encara, s'ha de tractar de millorar l'article de manera que la plantilla de manteniment sigui innecessària.

Nobita931 (discussiócontribucions)

A veure, jo si que m'equivoco. Tothom s'equivoca i jo també perque soc humá.

I ara jo he comés una errada, no pasa res, soc nou. A partir d'ara només ficaré el FR a articles sense cap referencia.

Salutacions.

Metralleta95 (discussiócontribucions)

Si creus que la referència que hi ha posada (no parla de manera significativa) o és molt propera al subjecte pots col·locar FVA. Si veus que hi ha un text molt gran (dimensions) i que una sola referència només està col·locada en el nom (de la introducció) (i és una font fiable) per exemple i a la resta del text no, doncs pots posar la plantilla de falten referències per a tal de que vol dir que el text (és a dir, les afirmacions sobre el tema) no està referenciat. Una altre cosa que pots fer és buscar per google si trobes referències. Si en trobes de significatives pots possar (FR) o pots col·locar-les tu mateix. Si trobes que totes no són significatives i no parlen alienes al subjecte (pots col·locar FVA) per a que donem una ullada i/o es planteji processos de destrucció o fusió. Per altra banda hi poden haver articles amb només un enllaç extern (com és el cas de moltes ciutats) que se sap que existeixen i l'enllaç extern el recolza. En aquest cas pots possar que falten referències si en falten per sustentar la informació (que segurament serà fiable tot i estar extreta de l'enllaç extern) però bé això ja és més subjectiu. Salut!

Nobita931 (discussiócontribucions)

Suposso que tot ens ha quedat aclarit.