Usuari Discussió:Nobita931

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les conversacions fins el 4 de maig están al arxiu de discussió.

Participeu en l'enquesta de satisfacció sobre Flow

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Hola!

Com altres membres de la comunitat, esteu utilitzant Flow.

Un nombre creixent de comunitats està utilitzant Flow, o ho està considerant. Encara que no hi ha cap gran desenvolupament planejat per a Flow a curt termini, l'equip de Col·laboració de la Fundació Wikimedia segueix interessat en el projecte i en proveïr un millor sistema per a discussions estructurades.

Compartint les vostres opinions sobre Flow ens podeu ajudar a prendre decisions sobre les següents passes en aquest projecte. Què funciona bé? Què no funciona i caldria millorar?

Participeu en aquesta enquesta, la qual és administrada per un servei extern. No requereix el vostre correu o nom d'usuari. Llegiu la nostra política de privadesa.

Moltes gràcies per les vostres idees i opinions sobre Flow!

Trizek (WMF), en nom de l'equip de Col·laboració, 12:07, 7 set 2016 (CEST)

Resposta a «Participeu en l'enquesta de satisfacció sobre Flow»
E4024 (discussiócontribucions)

No sé pq se me ocurrio que tu pots tener enciclopedia Espasa en casa. No? Pots veure qué diu de "Haig Gudenian" i escriure (copy-paste) aqui? Moltes gracies anticipades i cuidate molt mucho. :)

Nobita931 (discussiócontribucions)

hola, no tinc a la meva casa aquesta enciclopedia. No la coneixa fins el dia d'avui. Per cert, he creat aquest wiki amb el usuari unapersona (NEoMahler) i necesitem nous colaboradors. Podries unir-te la wiki?

E4024 (discussiócontribucions)

Com ana l'ESO?

Nobita931 (discussiócontribucions)

Em va bastant bé, pero estic de vacances pel estiu.

Resposta a «Veus enciclopedia?»
Parlance (discussiócontribucions)

Hola! T'he revertit l'edició a l'article Pokémon que has categoritzat. L'article es troba dins de Categoria:Pokémon, categoria que ja està inclosa dins de les categories que volies atribuir a l'article Pokémon. En general, quan un article està categoritzat dins una sub-categoria, cal evitar atribuir-li la categoria dins la qual es troba la sub-categoria. Salut!

Resposta a «Categories»
Resum per Nobita931

Ho sento pero no donc informació personal per internet a menys que sigui a algú que conec bé.

E4024 (discussiócontribucions)

Como va? Me permites una pregunta personal?

Nobita931 (discussiócontribucions)

Em va bé, clar que et permeto una pregunta personal, pero potser en depéndencia de quan personal sigui, potser no li puc donar resposta, pero pots fer-la.

Salutacions.

E4024 (discussiócontribucions)

Gracies. Que edat tens?

Nobita931 (discussiócontribucions)

Disculpa, ho sento, pero es que aquesta pregunta es massa personal, i no vull respondre.

Resum per Nobita931

Mirar l'ultim missatge.

Jolle (discussiócontribucions)

No et posis fort en el tema: l'article era perfectament admissible, va cometre un error i el principal es no repetir-ho.

I això de que cal més d'una referència ja es per "mantenella i no enmendalla" i t'ho has inventat tu just per aquest cas. No em sembla una bona actitud... Jolle

Nobita931 (discussiócontribucions)

1- Em sembla que 2 o 3 referencies son necesaries.

2- Depen del article, si el article no te ni infotaula, ni bona redaccio,ni moltes lineas, doncs no es admisible.

SergiMM (discussiócontribucions)

Disculpeu que m'hi fiqui,

@Nobita931, Un article sense infotaula, es marca com que hi manca, una mala redacció és error de format, i un article curt, és esborrany, respecte a les referències hi existeixen articles amb una sola referència com Terreny de Concòrdia, i no té cap plantilla de manteniment.

@Jolle, perdona la interrupció.

Jolle (discussiócontribucions)

A la Gran Enciclopèdia Catalana, o a fora a l'Espasa, la Britànica, la Larousse o la Italiana, per exemple, no hi ha infotaules; no crec que sigui imprescindible, doncs cal dominar el tema i que siguin obligatòries seria fer fora a qualsevol col·laborador no expert en informàtica o que no sap de memòria els noms de les plantilles, com és el meu cas; a més una infotaula no aportaria res de nou perquè totes les dades ja estan al cos de l'article; seria només per fer bonic.

L'article "Parakou" té 12 línies més la referència, no és molt però tampoc no es pot dir que sigui poc, hi ha desenes de milers d'articles amb menys.

Sobre la bona redacció i en la part que vaig redactar jo de l'article, ho faig el millor que puc, vaig començar a escriure en català per a la viquipèdia fa uns deu o dotze anys i he anat aprenent algunes coses però no en se prou encara.

Finalment no entenc perquè et sembla que calen dos o tres referències si l'article es traduït d'un article al llibre "Diccionari històric de Benín" (en anglès) i per tant només procedeix d'una referència. Perquè t'ho sembla això? A la teva suposició li manquen referències de suport.

Nobita931 (discussiócontribucions)

A veure, et contesto la pregunta aquesta de: Finalment no entenc perquè et sembla que calen dos o tres referències si l'article es traduït d'un article al llibre "Diccionari històric de Benín" (en anglès) i per tant només procedeix d'una referència. Perquè t'ho sembla això? A la teva suposició li manquen referències de suport.

Doncs la resposta es: Aquest article es de la viquipedia (wikipedia) en castella: Em refereixo a aquest en concret. Com veure-ho només té 1 referencia i ha sigut marcat amb avís de manca de reférencia encara que té 1. Per tant, suposo que aixó es una prova de per que son necesaries 3 o 2 referencies per cada article. Una salutació.

@SergiMM:: Moltes gracies.

SergiMM (discussiócontribucions)

@Nobita931, això, és perquè l'article té unes dimensions que no es referencien amb una sola referència, quan et passi això, busques als interwikis, si hi han referències adequades per tot el contingut, hi pots millorar-lo personalment.

Jolle (discussiócontribucions)

Nobita, si només has de dir rucades com aquesta resposta, no cal que seguim. Per tu la pesseta...

SergiMM (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb tu.

@Nobita931, encara que sóc novell, amb quasi dos mesos a la Viquipèdia, et recomano que deixis de posar plantilles de manteniment, perquè, després els usuaris que patrullem canvis recents, hem de desfer i/o canviar les plantilles.

Fes cas del que et diem, sincerament, t'ho diem perquè milloris en la teva feina

Nobita931 (discussiócontribucions)

Vale, pero si no hi han les suficients referencies, puc ficar la plantilla?

Nobita931 (discussiócontribucions)

Perqué per algo es que esta la plantilla...

SergiMM (discussiócontribucions)

Depèn de les dimensions, si té més errors...

Si és curt, amb una referència correcta, i admissible, ja és correcte.

Nobita931 (discussiócontribucions)

"Per tu la pesseta..." que vol dir?

Jo no he dit cap rucada, només es aixo el que habia de dir.

Jolle (discussiócontribucions)

Comparar un article de 500 línies amb un de 10 línies es una rucada (a més a la castellana molts articles no tenen referències, no es una viquipèdia idònia per comparar). Amb el que t'haurà costat trobar-ho, podies haver intentat buscar un article més adient, però potser no el vas trobar.

Per tu la pesseta vol dir que has guanyat una cosa sense valor.

Qui jutja si hi ha suficients referències?. Has comprovat la referència citada per saber si es suficient? Vas posar FR quan no n'hi havia (ni procedia perquè era un esborrany) però llavors encara era raonable, però després de posar una referència tornar a posar FR i insistir en que és perquè en calen més d'una, es veu la intenció: Nobita mai s'equivoca!. Quan pensis que les referències poden no ser suficients, ho hauries de sotmetre a consulta.

Escampar plantilles de manteniment injustificadament dona una mala aparença a la viquipèdia sovint sense necessitat; s'han de posar només les necessàries i millor encara, s'ha de tractar de millorar l'article de manera que la plantilla de manteniment sigui innecessària.

Nobita931 (discussiócontribucions)

A veure, jo si que m'equivoco. Tothom s'equivoca i jo també perque soc humá.

I ara jo he comés una errada, no pasa res, soc nou. A partir d'ara només ficaré el FR a articles sense cap referencia.

Salutacions.

Metralleta95 (discussiócontribucions)

Si creus que la referència que hi ha posada (no parla de manera significativa) o és molt propera al subjecte pots col·locar FVA. Si veus que hi ha un text molt gran (dimensions) i que una sola referència només està col·locada en el nom (de la introducció) (i és una font fiable) per exemple i a la resta del text no, doncs pots posar la plantilla de falten referències per a tal de que vol dir que el text (és a dir, les afirmacions sobre el tema) no està referenciat. Una altre cosa que pots fer és buscar per google si trobes referències. Si en trobes de significatives pots possar (FR) o pots col·locar-les tu mateix. Si trobes que totes no són significatives i no parlen alienes al subjecte (pots col·locar FVA) per a que donem una ullada i/o es planteji processos de destrucció o fusió. Per altra banda hi poden haver articles amb només un enllaç extern (com és el cas de moltes ciutats) que se sap que existeixen i l'enllaç extern el recolza. En aquest cas pots possar que falten referències si en falten per sustentar la informació (que segurament serà fiable tot i estar extreta de l'enllaç extern) però bé això ja és més subjectiu. Salut!

Nobita931 (discussiócontribucions)

Suposso que tot ens ha quedat aclarit.

Metralleta95 (discussiócontribucions)

Bones company, he vist que has refet edicions (però t'has oblidat de marcar com a patrullada), et recordo si pots fer-ho per facilitar la feina molt millor. Gràcies i Salut!!

Nobita931 (discussiócontribucions)

Gràcies ;)

Resposta a «Marcar com a Patrullat»
Jolle (discussiócontribucions)

Company em sembla que tens una confussió entre "MANCA DE REFERENCIES" o "criteris d'adminissibilitat". Per exemple vas posar les dues coses a l'article Parakou. Efectivament hi manquen referències, tot i que quan es tracte d'un esborrany això no és necessari; però a més compleix tots els criteris d'admissibilitat: és una ciutat de 200.000 habitants, la més important del nord de Benín, seria força ridícul no admetre'l, de fet és un dels articles que fan més falta (hi ha un pilot de ciutats africanes de milers d'habitants, algunes de milions, que ens manquen) i que es important tenir. El fet de no tenir referències no li treu l'admissibilitat, que en coses geogràfiques no cal que estigui basat en un llibre, pots mirar fins i tot el Google maps si necessites assegurar-te de que la ciutat existeix. La mala aparença dels articles que suposa posar aquestes advertències inadequades no beneficia a la viquipèdia catalana i segur que dona més feina posar-les (i després borrar-les) que, per exemple, comprovar que tal o qual ciutat existeix. Recorda també que als principis de la viquipedia no es posaven referències i hi ha molts articles (per exemple els que vaig fer basats en el diccionari de biografia grega i romana) que no les tenen, crec que hi ha una plantilla d'aquest diccionari, que pots possar enlloc de la plantilla FR. Jolle

Nobita931 (discussiócontribucions)

Pero si no hi tenen referencies, s'ha de posar una mena d'avis de reférencies, per algo esta creada la plantilla. Potser es veritat ho de la admisibilitat,pero si no tenen les referencies, doncs la plantilla es casi com indispensable.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Per cert, no he confos la manca de referencias amb manca d'adminissibiliat, per la raó de que jo prometo que als articles on he posat aquests avisos, tenen el problema que he ficat, si es manca tant d'admissibiliat com de referencies, posso els 2 avisos, si es d'adminissibilitat doncs l'avis corresponent i si es de referencies, doncs l'avis de les referencies, es aixi de simple.

Resum per Nobita931

Massa llarg /masses of-topics per el que era el tema, a mes, tot aclarit.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Kevin Downes, per què dius que està en portuguès? jo no veig res, ni faltes d'ortografia....

SergiMM (discussiócontribucions)

Ni jo, que he patrullat l'article quan s'ha creat.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Tampoc entenc això . Crec que hauries de parar de patrullar fins que agafis una mica més d'experiència i tinguis clares les polítiques bàsiques.

salut

SergiMM ha amagat aquest apunt (historial)
Nobita931 (discussiócontribucions)

A veure, he confos un parell de paraules, a més la IP que va crear l'article va posar els resums en portugues.

I encara que no ho sembli, tinc experiencia amb patrulles, i he fet reversions molt bones, les politiques les tinc ben clares, el que pasa es que hi han coses que no m'han quedat clares, pero ará les llegiré. A més, tinc experiencia, -i aixo que vaig jo arribar el 24 de març, pero m'he posat a la accio fa poc-.

Una salutacio.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Anava per en Nobita

Nobita931 (discussiócontribucions)

PD: Considero que tot ha quedat clar, tanco el tema, si voleu algo, començeu un altre tema a la meva discussió, pero siusplau, no reobriu aquest tema.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Cap problema, però Nobita si no ho veus clar no reverteixis, ja que si no dónes feina extra als altres que patrullem. I si tens dubtes no dubtis en preguntar! Per exemple, he hagut de revertir mnés reversions que has fet en els darrers minuts, com (que un usuari havia millorat les imatges d'una plantilla), (categories afegides), ....

SergiMM (discussiócontribucions)

Pensava que era per mi, m'he equivocat.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Vale, pero també es pot tenir en conte els meus aports/ les meves bones reversions .

SergiMM (discussiócontribucions)

Bon Dia Nobita,

La teva proposta ha passat pels Administradors?

Ells poden avaluar la situació i si és convenient fer restriccions. Passa-ho per aquí, a veure, Petició als administradors.

Gràcies, Sergi

Nobita931 (discussiócontribucions)

De moment, no trobo que faci molta falta perque aixó es fa per consens, s'ha de posar d'acord tota la comunidad.

Salutacions

SergiMM (discussiócontribucions)

Estic d'acord, però, crec que ells hi saben, el text està amb faltes ortogràfiques, les arregles tu o jo?

Nobita931 (discussiócontribucions)

Les puc arreglar jo mateix, pero si pots ajudar-me moltes grácies.

Panotxa (discussiócontribucions)

La proposta té bastantes mancances, algunes d'elles les he descrit en la pàgina de discussió de la mateixa. El més important és que la pròpia proposta no està suficientment acreditada ni els procediments s'han seguit. S'han quantificat o fins i acreditat els casos que haguem conegut perquè determinem que cal aquesta restricció que va en contra dels pilars?

Nobita931 (discussiócontribucions)

AH, disculpa, pero aquest pilar no es pot modificar tenint en compte els arguments?

Panotxa (discussiócontribucions)

De moment tot és investigació original. La restricció d'ús a un col·lectiu tan gran de persones ha d'estar molt ben argumentada i acreditada de manera molt sòlida abans de portar-la a qualsevol tipus de votació.

SergiMM (discussiócontribucions)

Jo li he dit a en @Nobita931, que ho passes als administradors, estic d'acord en que s'ha de quantificar o alguna cosa que indiqui que això és necessari.

Barcelona (discussiócontribucions)

Contesto als comentaris sobre els menors

  • Les possibilitats d'usar malament la Viquipèdia existeixen però resulta que no s'eviten ni molt menys amb restriccions d'edat. Proposes límit edat, un límit que els nens se salten mentint sobre els anys en el registre si els interessa. De fet, atès que a la Viquipèdia es pot editar i xatejar sense registre, aquest filtre no serviria de res, suposant que s'aprovés, fet que va en contra absolutament de les normes fonamentals del projecte
  • Que un nen editi tonteries, com dius, no es motiu per restringir-ne l'entrada, molts adults ho gan cada dia, és un peatge que paguem pel fet de tenir el projecte en obert, per això els patrulladors són tan necessaris. Crec que no has entès la filosofia de fons de la Viquipèdia amb aquestes afirmacions. Ídem amb el tema abús d'estona, drets. Que sigui menor no és una excusa per permetre´-li més vandalisme com podràs comprovar en qualsevol visita als canvis recents

En definitiva, no veig la teva proposta

Nobita931 (discussiócontribucions)

Vale, d'acord, per aixó vull retirar la pressa, tens raó, amb el que dius, per aixó, -tal i com he ficat al comentari d'abans- vull retirar la pressa..

Una salutació.

Nobita931 (discussiócontribucions)

I @Barcelona: aixó de

" Que sigui menor no és una excusa per permetre´-li més vandalisme com podràs comprovar en qualsevol visita als canvis recents"

aquesta teva última frase no la he pogut entés, ho sento, si pots explicar-la amb altres paraules, s'agrairia. Una salutacio.

Barcelona (discussiócontribucions)

Que no es té més tolerància amb els menors si fan vandalisme, si mires els canvis recents veuràs periòdicament com es bloca usuaris menors per aquest tema

Nobita931 (discussiócontribucions)

Ah, vale.

Nobita931 (discussiócontribucions)

Tanquem la pressa llavors, esta tot aclarit suposso i preparat per tancar la pressa. Una salutacio i siusplau, qualsevol cosa relacionada amb la pressa, poseu-la a la discussio de la pressa, no a la meva. Tanco el tema.

Panotxa (discussiócontribucions)

El contingut de la proposta de ''Restricció de fer ús de la Viquipedia fins a certa edat'' cal justificar.lo de manera ben acreditada. T'has saltat molts dels punts de Viquipèdia:Sistema de presa de decisions, i ja ets reincident en comportaments que no s'adiuen a l'etiqueta, de manera que entén aquest comentari com a segon i darrer abans del blocatge temporal del teu compte. Si et plau, llegeix-te les normes d'ús de la viquipèdia abans de continuar en aquesta línia.