Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Yuanga

Claudefà (discussiócontribucions)

La resta de reversions toquen temes discutibles i opinables tant en la forma com en el fons. Per tant, no m'hi faré fort. Ara bé, l'estudi més recent i, per ara definitiu, sobre la toponímia nord-catalana, avalat per la Universitat de Perpinyà i per l'Institut d'Estudis Catalans, és el de Joan Becat, Atles toponímic de la Catalunya Nord, publicat a Terra Nostra el 2015. Cal tenir en compte que els estudis toponímics anteriors, un dels quals també publicat a Terra Nostra anys enrere, es consideren obsolets, després d'aquest estudi de Joan Becat i, per tant, perden validesa davant del de Joan Becat. I en aquesta publicació, dóna com a forma correcta la de Batera.

Joan Coromines, el nostre etimòleg de més prestigi, no inclou en el seu Onomasticon Cataloniae ni la forma Vetera, ni la Vatera. Sí, en canvi, Batera (Vallespir), que remet a Bétera, i en el cos de l'article d'aquest darrer topònim fa una referència clara al Batera vallespirenc.

Per tant, us demano que torneu a la forma Batera, que és l'única admesa i justificable etimològicament en aquest moment.

Claudefà

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Claudefà, no sé de què m'estàs parlant ;) Ho sento! De quines reversions em parles?

Yuanga (discussiócontribucions)

Vale, disculpa, acabo d'encaixar les peces: he revisat les meves contribucions i he vist que vaig revertir l'article de les mines de batera sense adonarme'n. Recordo haver supervisat els teus canvis, i és possible que en voler supervisar-los els revertís per error (la pantalla del mòbil de vegades juga males passades). Disculpes, i continua amb la teva feina!