Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Biografia Pere Buxó Domènech

19
Resum per Paucabot
Alex 1982 (discussiócontribucions)

Hola,

Sóc nou a la Viquipèdia. M'agradaria que m'anèssiu guiant per tal de poder fer correctament dita biografia. Ja m'he llegit el que m'has enviat.

Salutacions

Paucabot (discussiócontribucions)

Si heu llegit el document, estau incorrent en un conflicte d'interessos?

Alex 1982 (discussiócontribucions)

No estic incorrent en cap conflicte d'interessos. Estic escrivint la biografia en un to neutral. A continuació procediré a afegir-hi més referències i fonts fiables publicades per terceres parts.

En quant als criteris d'admissiilitat com s'han de superar? què cal que millori?

cordialment

Paucabot (discussiócontribucions)

Si coneixies aquest biografiat, hauries d'abstenir-te de redactar aquest article.

Alex 1982 (discussiócontribucions)

He vist que a la llista de compositors de Sardanes, Pere Buxó Domènech hi apareixia però no estava publicat.

Com que recentmen han fet el següent treball: Fuentes Buxó, Alex. (2015). Descripció del fons de Pere Buxó Domènech (Amer, Girona 1916-1998); músic, pianista i compositor de sardanes. Treball de recerca del Màster d'Arxivística i Gestió de Documents de l’Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. (Treballs fi de Màster i de postgrau). 402 pp.

Crec molt oportú aprofitarlo per fer dita biografia.

La majoria de citacions que em demanes fer corresponen a l'esmentat treball. Per aquest motiu ja el cito a la primera línia. És necessari que el vagi citant a cadascun del paràgrafs que m'has indicat?

Atentament

Paucabot (discussiócontribucions)

Torn a demanar-te: tens qualque tipus de relació amb aquesta persona? Si és així, recorda que t'hauries d'abstenir d'editar aquest article.

Alex 1982 (discussiócontribucions)

No tinc cap relació amb aquesta persona de la que estic fent la biografia. Ja t'ho havia contestat avans. Així que no hi ha cap mena de conflicte d'interesos.

Gràcies pel teu ajut

Paucabot (discussiócontribucions)

No, no m'havies dit que no tenies cap tipus de relació, cosa que semblava pel detall amb el qual feies la biografia. L'únic que m'havies dit clarament és que miraries de fer l'article el més neutral possible.

En tot cas, mira de llegir també VP:FF i VP:ADMS.

Alex 1982 (discussiócontribucions)

Hola,

Ja havia llegit el que 'has passat. Totes les fonts que cito son fiables, de tercers i estan publicades (és més, tal com pots comprobar la més important correspon a un treball acadèmic recent i les demés en gran part a biografies publicades en diaris i entrevistes al propi biografiat i a una exposició feta en un Museu).

Tota la informació que hi dono està referenciada, pel que tota és verificable. Pot comprobar la multitud de referències, enllaços i bibliografia que he citat.

Què més es demana que hagi de complir?

Paucabot (discussiócontribucions)

Tu diràs que són fonts fiables, de tercers i publicades, però jo no hi acab d'estar d'acord:

  • Hi ha referències al registre civil. És això una font publicada? Sembla més aviat una font primària...
  • Programa: Amer, Dissabte i Diumenge 13 de Maig del 1951. Fiesta de Homenaje a la Vejez. 1a actuació de la Societat Choral Estelense.: Això no sembla que sigui una font gaire fiable.
  • El Mtro. Buxo. no sé què és. No te sabria dir si és una font fiable.
  • També hi veig treballs d'estudiants que clarament no compleixen la condició de "publicats".
Paucabot (discussiócontribucions)

Ara me l'estava mirant i crec que necessita una bona esporgada. Això hauria de ser un article enciclopèdic i no un dia a dia de la seva vida. És de veres important que tenia una moto Bultaco?

Paucabot (discussiócontribucions)
Alex 1982 (discussiócontribucions)

Al registre civil hi pot anar tothom i demanar la informació que vulgui alegant diferents motius; pertant és clarament una font fiable i pública.

El programa que menciones del 51 és el que va realitzar l'ajuntament d'Amer i que es va repartir a totes les cases; també és públic, de tercers i clarament fiable.

Anònim. (1950). El Mtro. Buxo. Girona: Carnet del Sardanista. Abril. Núm. 234. És un biografia de Pere Buxó Domènech feta en el Carnet del Sardanista (Dit carnet és una mena de llibre o revista que es publicava en dita època i que incloia biografies del Compositors de sardanes més repressentatius del moment, era editat regularment cada X temps) per tant repeteixo també és públic, de tercers i fiable.

Els treballs que menciones estan publicats i es poden cosultar de diferents maneres.

Alex 1982 (discussiócontribucions)

Clarament aquesta biografia pretén ser un article enciclopèdic. El fet de que tenia una moto bultaco és rellevant per tal d'entendre les seves aficions i compendre l'estat d'aquella època (doncs eren ben pocs els que es podien permetre el luxe de tenir una moto).

Òbviament tota informació ajuda a conèixer i completar la biografia.

Paucabot (discussiócontribucions)

Veig que sempre tens raó i que no te puc ajudar. Malgrat acabar d'arribar, sembla que coneguis la normativa de la casa de tota la vida i en fas la interpretació que més t'interessa. Jo ja t'he dit el que pensava.

Si la foto no és teva, hauries de demanar que l'esborrassin de Commons.

Alex 1982 (discussiócontribucions)

La fotografia que m'indiques és un retrat de carnet que m'han facilitat els seus familiars i m'han donat tot el consentiment per publicarla.

Aquesta fotografia també està pressent en el treball: Fuentes Buxó, Alex. (2015) Descripció del fons de Pere Buxó Domènech (Amer, Girona 1916-1998); músic, pianista i compositor de sardanes. Treball de recerca del Màster d'Arxivística i Gestió de Documents de l’Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. (Treballs fi de Màster i de postgrau). 402 pp.

Aquest treball és consultable.

Atentament

Paucabot (discussiócontribucions)

Llavors own work és fals. La foto no és teva i no te'n pots apropiar de l'autoria.

Que no coneixies de res el biografiat ja comença a trontollar també. El nom d'Àlex Fuentes Buxó sembla indicar qualque cosa. Crec que hagués estat molt més net per part teva des del principi reconèixer el conflicte d'interessos...

Alex 1982 (discussiócontribucions)

Repeteixo l'Alex Fuentes Buxó, nét del biografiat m'ha facilitat la fotografia i m'ha donat el seu consentiment per a utilitzarla. Aquesta imatge està publicada en el seu treball i també en el programa: Amer, Dissabte 16 d'Agost del 2008. XXVIII Concert de Música per a cobla. (Dedicat al mestre Pere Buxó Domènech). (Cobla: La Principal de la Bisbal). Pel que aquesta imatge ja és coneguda i pública.

Óbviament no en sóc l'autor; no sóc el fotògraf que va fer la fotografia i es desconeix qui la va fer.

Val doncs, own work si que és fals, com s'ha de corregir?

Des del primer moment he volgut fer aquesta biografia amb tota la bona intenció i bona fe del món; sense que hi hagués cap mena de conflicte d'interessos; per què insisteixes tant en el tema? Jo et dic per enèssima vegada que no tinc cap relació amb els treballs que cito; l'únic és que conec a l'autor del principal i recent treball.

Cordialment

Paucabot (discussiócontribucions)

Ja ho deix aquí.