Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Club Atletisme Manacor

8
Resum per Paucabot
Pectochuck (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Amb un company esteim escrivint la trajectòria del Club Atletisme Manacor. M'heu informat d'un conflicte d'interessos però tan sols volia ampliar les xarxes socials del club i ampliar la informació de la viquipèdia utilitzant un to formal i objectiu al meu parer. La descripció encara està en procés i ja me la heu esborrat dues vegades. Consider que si altres clubs esportius poden tenir una entrada a la Viquipèdia, el Club Atletisme Manacor també. Gràcies anticipades per la vostra resposta.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ho he vist. I us he escrit demanant-vos que no editàssiu l'article de la vostra entitat, ja que estàveu incorrent en un conflicte d'interessos, cosa que feia que l'article no fos neutral i que semblàs que volíeu promocionar-la.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure en la qual tothom pot col·laborar però en la qual s'han de seguir certes polítiques. La primera, que s'han de verificar els continguts en fonts fiables (llibres, enciclopèdies, etc) i que no podem posar-hi informació que no hagi estat publicada. La segona, que la gent no hauria d'escriure sobre les seves pròpies coses, perquè perd insconscientment la neutralitat necessària per escriure l'article.

Pectochuck (discussiócontribucions)

No havia vist la teva resposta, no sé on veure-la :P Entenc i respect el teu raonament i les normes de la web, però tenc un dubte, vols dir que, per exemple, l'entrada del Constància no ho ha escrit qualque persona lligada al club? Les dades que s'aporten a l'entrada del Club Atletisme Manacor crec que estan prou verificades amb la font de la Federació d'Atletisme de les Illes Balears, sé que no és un llibre o de base científica però és allà on es poden trobar els resultats oficials d'aquest esport. Sé que quan escrius sobre quelcom relacionat amb la persona es pot escapar la neutralitat però crec que les normes d'aquesta web s'haurien de flexibilitzar, seguint el procediment de deixar escriure l'article i després llegir-lo i considerar si és objectiu o no i corregir l'autor per tal que ho faci de manera correcta, no eliminar-ho simplement perquè s'hi té una relació.

Un altre punt a comentar, així com t'he dit que tenc relació amb el Club Atletisme Manacor, hauria pogut dir que no hi tenc res a veure, així sí que se'm permetria editar una entrada? Una altra cosa que no entenc, és que no s'hagi eliminat l'entrada per complet, només la part que jo consider més contrastada amb la pàgina web de la Federació, en canvi, la secció d'Història que encara és un esbós sense redactar es mantengui intacte, sense contrastar-ho, em podria inventar la història i no s'hauria censurat. Són petites incongruències de les polítiques de la pàgina. Gràcies anticipades per la vostra resposta.

Paucabot (discussiócontribucions)

Pots veure el missatge que t'havia deixat a Usuari Discussió:Pectochuck.

Les informacions que es posen a la Viquipèdia han de ser a fonts fiables. En aquesta pàgina definim clarament el que són fonts fiables.

Respecte de si no podia haver esperat a que escrivíssiu l'article: Precisament perquè vaig llegir el currículum del vostre club vaig saber que hi havia un conflicte d'interessos: primer vaig llegir el text, vaig veure que de cap manera podia ser escrit per una persona neutral i que clarament era escrit per qualcú del club que volia donar a conèixer la seva entitat. Precisament perquè era un desastre (com a article enciclopèdic) vaig saber que teníeu un CI. I és precisament per això que no heu d'escriure articles sobre les vostres entitats, perquè és evident el que passa (pots revisar la meva discussió: mira una mica més avall) i veuràs un munt de gent amb els mateixos problemes que tu.

Si haguessis dit que no tenies res a veure amb el club, seguiries tenint un conflicte d'interessos, no hauries d'escriure aquest article i, a més, series un mentider. Per cert, que aquesta tàctica l'usa bastanta gent però pensa que s'agafa abans a un mentider que a un coix, com pots comprovar també a la meva discussió.

Segurament que hi ha moltes coses inventades a la Viquipèdia i els qui hi feim feina miram d'esmenar-les. L'única manera que tenim de comprovar-ho és precisament mitjançant l'ús de fonts fiables. Fonts fiables que, a hores d'ara, no hi ha a l'article de la teva entitat. Aquí no censuram res, però s'ha eliminat la part clarament no enciclopèdica. Si la informació que hi ha ara no es verifica amb fonts fiables, també s'haurà d'esborrar. I si no es demostra l'admissibilitat de l'article, s'haurà d'esborrar tot. Cap incongruència.

Ja veus que heu entrat amb bastant mal peu a la Viquipèdia, però, en tot cas, si voleu col·laborar amb altres articles, hi sou benvinguts.

Pectochuck (discussiócontribucions)

1. Vols dir que totes aquestes entrades[1] no les ha escrit cap persona relacionada amb les entitats? 2. Em pots explicar quines referències vàlides hi ha en aquestes entrades? 3. Em pots dir per què la meva entrada té un CI i aquestes no? 4. Vols dir que no són per promocionar-se aquestes entrades on s'hi anuncia el compte de Facebook i de Twitter. 5. La incongruència és: per què s'ha eliminat només part de l'entrada i no tota? Quina diferència hi ha entre les dues parts?

Agrairia que contestassis aquestes preguntes amb el número que t'he donat per saber les raons exactes i fer-ho millor la propera vegada.

[1] Totes aquestes entrades fent una simple cerca d'equips de futbol mallorquins. No entenc què diferencia exactament aquestes entrades de la meva. Moltes gràcies.

Club Esportiu Santanyí

Unió Esportiva Porreres

Unió Esportiva Poblera

Club Esportiu Montuïri

Club Esportiu Constància d'Inca

Cercle Solleric (futbol femení)

Club Esportiu Campos

Paucabot (discussiócontribucions)

Si vols ens pots ajudar a repassar aquests articles i d'altres. Hi ha molta feina a fer a la Viquipèdia. Ara bé, que aquests siguin publicitat o necessitin millorar no significa que n'hi hàgim de posar un més a la llista de millorables: significa que hem de millorar aquests. Si saps una mica d'anglès, te recoman la lectura de en:Wikipedia:Other stuff exists.

Per fer-ho millor la propera vegada, no fa falta posar números: has d'escriure un article amb el qual no tenguis cap conflicte d'interessos. Tan senzill com això (i a la vegada, tan difícil d'entendre quan en tens un).

Pectochuck (discussiócontribucions)

Si seguim el teu criteri, els esborram i problema solucionat. Creia que l'experiència amb Viquipèdia podria ser enriquidora però ha estat decebedora. Si em permets un consell des de la major humilitat, les teves respostes a mi i a la resta de gent que intenta escriure a la web no són constructives, no expliques com arreglar el problema o com millorar l'article, simplement dius que no ho facem i crec que els números no han funcionat perquè no has estat capaç de trobar una resposta raonable al llibre d'estil de Viquipèdia. Em sap greu dir-ho però no soluciones problemes, simplement et limites a eliminar-los. Així i tot, encara esper una resposta a les preguntes que he enumerat al post anterior. Gràcies anticipades.

Paucabot (discussiócontribucions)

Me sap greu si no he solucionat el teu problema. No estava a les meves mans, Que vagi bé per Manacor i molta sort amb el vostre club.