Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

  Resum per Paucabot

  Anunci WMF

  CKoerner (WMF) (discussiócontribucions)

  Salutacions,

  En base als resultats positius d'una sèrie de proves quantitatives i qualitatives, l' equip Reading web de la Fundació Wikimedia voldria habilitar la funcionalitat de Finestres Emergents per a aquest projecte. Durant la prova a la Viquipèdia en català el 2015, el 76% dels enquestats estaven d'acord o molt d'acord amb la utilitat de les Finestres Emergents.

  Les Finestres Emergents proporcionen una previsualització de qualsevol article enllaçat, donant als lectors una presentació ràpida d'un article relacionat sense deixar la pàgina actual. Recentment l'equip ha actualitzat la major part del codi i ha solucionat els problemes més rellevants. També hem realitzat una sèrie de proves qualitatives i quantitatives, les quals han donat resultats prometedors. Uns quants punts destacats:

  • Durant la prova catalana i grega, 79% dels enquestats van estar d'acord o molt d'acord que les Finestres Emergents eren fàcils d'utilitzar, i 76% dels enquestats van estar d'acord o molt d'acord que eres útils per a les seves necessitats.
  • Els usuaris estan veient aproximadament 0.99 Finestres Emergents per sessió, i estan interaccionant amb aproximadament 31% més pàgines en cada sessió.
  • L'índex de desactivació de la funcionalitat és molt baix: el percentatge de clics a la icona de configuració era de 0.02% per hongarès, 0.034% per italià, i 0.016% per la Viquipèdia en rus. Els índexs de desactivació de la funcionalitat van ser fins i tot més baixos.
  • En les nostres proves qualitatives, 13 de cada 15 participants de van reportar experiències positives amb les Finestres Emergents.

  L'equip proposa activar les Finestres Emergents per defecte per a usuaris anònims. Aquests usuaris poden canviar aquesta configuració clicant la icona de roda dentada a la part inferior de cada finestra. Els usuaris identificats podran activar aquesta funcionalitat mitjançant les seves preferències, però la tindran desactivada per defecte. Si teniu el giny de Navegació mitjançant menús emergents, no podreu activar les Finestres Emergents fins que no desactiveu aquest giny. Actualment les Finestres Emergents són una funcionalitat beta que podeu activar a través de les vostres Preferències.

  Per saber-ne més hi ha una descripció detallada de les Finestres Emergents, incloent totes les seves funcionalitats.

  Si teniu dubtes o preguntes, compartiu-los i l'equip us respondrà. Si no hi ha cap problema significatiu, estaríem a punt per a activar aquests canvis als inicis de 2017.

  Moltes gràcies.