Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Hermelando Bosch Peris

11
Resum per Paucabot

Imatges d'aquest senyor

General Basset (discussiócontribucions)

Bon dia Pau. Últimament tinc poc temps i no col·labore molt a la nostra Viquipèdia. Avui he revisat alguns articles que no tenen imatges, o tenen una imatge d'una representació del biografiat, com és el cas de Bruno Lomas. A la darrera reunió de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza hem decidit alliberar unes 50 fotos i publicar-les a Wiquimedia Commons i després a la nostra Viquipèdia: el tenor Kraus, Quart -el pilotari-, etc. També a la llista que hem fet apareix una foto d'Hermelando Bosch Peris. Aquesta foto està publicada en dos llibres. Un d'ells apareix a l'article (un llibre d'Aljannat, on jo he col·laborat i és màxim el meu conflicte d'interessos. Per això he de mantindre la distància). També està al llibre ''Alginet. Anecdotari i personatges'', a la p.117; autors: Císcar Bosch, José i Fornés Duart, Alberto, 2007, Societat Cultural Alèdua. Aquest llibre hi dedica 12 pàgines a aquest músic.

He vist avui la plantilla sobre els criteris d'admissibilitat generals que has publicat. Després d'unes petites intervencions a aquest article, vaig decidir aturar-me perquè tinc amistat amb el fill del biografiat, i com em vas comentar a la ''Festa Estellés'' o a la ''Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015'', millor mantindre la distància amb els articles amb aquests casos. El que no sé és si ens convé publicar o no aquesta imatge d'Hermelando Bosch Peris en W. Commons -és una imatge de l'any 1946 on ell està dirigint una orquestra- o millor busquem una altra (?) Jo no en sóc propietari de l'arxiu, només sóc l'arxiver i el representant legal, i la pròxima reunió serà a l'abril. La nostra intenció és col·laborar des de l'arxiu a la Viquipèdia i si aquest article no va avant, no té sentit alliberar aquesta imatge.

Si una imatge publicada en dos llibres es considera una font fiable i primària igual ens convé publicar-la i ajudar l'article, però si consideres que no, penso que nosaltres podem triar una altra foto. He de comentar que no va ser meua la proposta d'incloure aquesta foto a la llista de les 50 imatges a alliberar. Com ho veus?

Rep la salutació més cordial. Vicenç.

Paucabot (discussiócontribucions)

Les imatges a Commons sempre són benvingudes. Ara, que l'article tengui una imatge o no, no afecta en res a l'admissibilitat de l'article, si és això el que em demanes. Les dotze pàgines en un llibre sí que serien conclusives respecte de la seva admissibilitat, sempre que el llibre fos considerat una font fiable.

General Basset (discussiócontribucions)

Aquest llibre amb aquesta biografia apareix al llistat ''bibliografia sobre Alginet'' http://www.alginet.es/mes-informacio/ és d'una societat cultural, i no musical. En aquests sentits, crec que es pot considerar una font fiable. Altra cosa és que jo degui o no editar a aquest article.

Dit això, sé que una imatge no dona admissibilitat. Preguntava si una imatge publicada en dos llibres dedicats a la història d'un poble es pot considerar una font fiable, un document veraç? Crec que és diferent una foto d'anar per casa que una foto històrica d'arxiu d'un acte públic com és un concert que ja ha estat publicada en dos llibres. Per això ho pregunte. No sé si la política de la Viquipèdia dona el mateix valor a tot tipus d'imatges, documents escrits, imatges de quadres, escultures, edificis, actes públics o personatges i si té el mateix valor una imatge publicada que una que una imatge inèdita?

Paucabot (discussiócontribucions)

Una fotografia no és una font, és això: una fotografia. A Commons (que és on van les imatges) es poden penjar fotos més bones i més dolentes, més oficials i més oficioses, divulgades o inèdites. Totes hi tenen cabuda.

General Basset (discussiócontribucions)

Gràcies

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Uns apunts. Que un usuari puga tindre un conflicte d'interessos no vol dir que el biografiat no siga admissible. En este cas, cal notar que ha estat biografiat a una revista d'estudis locals (Pau, pots preguntar-li a Pallares les conclussions sobre el tema a la darrera viquitrobada) i l'autor no és altre que Josep Lozano, que sí que te article i sí ens podem fer una idea de la seua referenciabilitat .

Paucabot (discussiócontribucions)

Efectivament, un CI i la manca d'admissibilitat són independents. Ara, una revista d'estudis locals no sé si és el que aquí anomenam font fiable.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Una revista d'estudis locals no és una font acadèmica? L'article no està signat? Qui l'escriu no és Doctor? L'Ajuntament d'Alginet no és independent al biografiat?

Jo diria que s'escau.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo no he xerrat de fonts acadèmiques, jo he xerrat de fonts fiables, que és el que ens interessa aquí. Una font no és fiable depenent de la titulació de l'articulista o de si l'article està signat o no està signat sinó que depèn de la reputació d'aquesta font de verificar i revisar els seus textos. Supòs que, en les revistes d'estudis locals, hi deu haver casuística diversa.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

El tema de les fonts acadèmiques apareix a Fonts fiables. I, vaja, Aljannet te un consell de redacció darrere, que és el que es demana a Fonts Fiables.

Paucabot (discussiócontribucions)

Les revistes locals també tenen un consell de redacció a darrera i no per això es consideren fonts fiables. En tot cas, més que discutir en general, ho hauríem de fer en el cas concret d'aquesta revista, que no l'havia sentida anomenar mai.