Tema de Usuari Discussió:Paucabot

EMA Gaspar Camps d'Igualada

8
Resum per Paucabot
Xacvisual (discussiócontribucions)

Hola,

He estat mirant diversos articles d'altres escoles i universitats i crec que el contingut, estructura i estil és similar a l'article que he estat treballant i corregint.

Em sembla que totes afirmacions estan referenciades.

Agrairia si em pots donar més orientacions sobre el que manca o sobre per aconseguir un article admissible.

Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)
Xacvisual (discussiócontribucions)

Si, vaig llegir tots els documents... i més

Vaig estar professor de l'escola i he esperat a no tenir cap vincle per escriure l'article. No hi tinc cap interès professional, ni familiar i menys econòmic.

No en faig cap valoració, avaluació ni comentari crític, tampoc la comparo amb cap altra.

Totes les dades que dono són objectives i estan referenciades, he utilitzat els documents que l'escola distribueix. Qualsevol podria editar el mateix.

Vaig eliminar algun nom propi per evitar possibles conflictes.

No crec que hi hagi conflicte d'interessos.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si vares tenir relació amb l'escola (i hi vares fer feina) hi ha un conflicte d'interessos evident. És per això que no veus la diferència entre el teu excentre i articles d'universitats, per exemple.

A causa d'aquest CI, hi ha biaix en diversos aspectes:

  • Qualsevol podria editar el mateix No. Només podria fer un article així qualcú proper a l'entitat.
  • No en faig cap valoració. Tampoc és cert: excel·lent dibuixant reconegut per la seva extensa obra decorativa i publicitària de caràcter modernista.
  • Potser ni tan sols hi hauria d'haver article: VP:ADMS
  • Hi ha múltiples apartats sense referenciar
  • Hi ha inclusió d'enllaços externs dins el text.
  • Hi ha seccions com Oferta educativa més pròpies d'una web corporativa que d'un article enciclopèdic.

La recomanació és clara: no hauries d'editar aquest article.

Xacvisual (discussiócontribucions)

Hola,

Gràcies per les explicacions.

Crec jo que és diferent la coneixença dels interessos.

És evident que qualsevol edició d’un article s’inicia per un procés de coneixement, del contrari s’arribaria a l’absurd de que sols editarien aquells que desconeixen el tema. Tenir un coneixement de primera ma no és demèrit sinó un avantatge. Tenir experts (coneixedors) és un plus per l’enciclopèdia.

En el meu cas estaria editant com expert pel coneixement no per interès ja que el que faci l’escola no m’afecte i a l’inrevés. No hi ha vincles. Faig la descripció d’una institució com es podria fer d’una geografia perquè no hi avaluació.

No hi ha afirmacions com fa la Universitat de Barcelona: “és capdavantera en nombre d'estudiants, oferta docent, recerca i innovació” sense a aportar dades.

En referència a les teves observacions:

La valoració que faig de Gaspar Camps és d’un artista extern que dóna nom a l’escola no de l’escola, tot i que m’hauria pogut estalviar l’”excel·lent”

L’escola és tan rellevant com la d’Olot, Tàrrega o Manresa.

Si encara queda algun apartat per referenciar el podem eliminar o fer-ho explícit per millorar, però no invalida l’article.

M’hauràs d’explicar això d’”enllaços externs dins del text” soc novell i potser no ho he fet bé.

Pel que fa a l’oferta educativa crec que és rellevant per qui s’interessi per l’escola saber que s’hi fa. Tampoc és exagerat posar els  tres cicles formatius i un comentari a l’escola oberta. Per un altre cantó et convido a fer un cop d’ull a l’article de l’Escola d’Art d’Olot, al de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, al de l’Escola la Llotja de Barcelona o a la mateixa Universitat de Barcelona.

Gràcies de nou pel temps.

Paucabot (discussiócontribucions)

Vaig responent:

  • No és el mateix si ets historiador editar sobre la Guerra Civil que si ets mestre, editar sobre un centre educatiu en el que has treballat o si ets lampista, fer un article sobre ton pare o si ets carnisser, fer un article sobre el teu grup de música. En el primer cas, no hi ha cap conflicte d'interessos. En els altres, sí. Sembla el mateix, però no ho és.
  • La defensa aferrissada que fas del centre i de la teva imparcialitat, m'acaba de confirmar que no ets la persona adequada per escriure aquest article.
  • Si hi ha alguna frase no neutral a Universitat de Barcelona, és responsabilitat de tots neutralitzar-la. Que n'hi hagi allà no justifica en cap cas que n'hi hagi d'haver en un altre article. Aquest cas, a més, encara em dona més la raó, ja que pots veure a l'historial que l'han editada persones amb un altre CI clar: Usuari:Ubcrai.
  • L’escola és tan rellevant com la d’Olot, Tàrrega o Manresa. No ho nec, però el que dirà si és admissible o no, no serà l'opinió d'un exmestre sinó els nostres criteris d'admissibilitat.
  • Per als enllaços externs, llegeix VP:EE
  • I torn a repetir: Viquipèdia:Com el meu, n'hi ha d'altres. No és gaire recomanable usar aquest argument perquè aquests altres poden tenir diferent casuística (no és el mateix el teu centre que la Universitat de Barcelona) o poden tenir problemes pendents de resoldre (la Viquipèdia és una obra en permanent construcció).
Xacvisual (discussiócontribucions)

Hola,

No faig una defensa aferrissada del centre, a mi no em correspon, sinó del meu article.

Si comparo amb altres articles no és per retreure res sinó perquè intentes fer-ho bé i mires referències d’aquelles que semblen ben fetes i admeses.

Si es veuen diferencies de criteri en l’admissibilitat confon i reclames. Les diferents casuístiques caldria que estesin ben explicades.

Gràcies de totes maneres, esperem que algun dia algú, amb menys interès i coneixement, pugi editar l’article.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, esperem que qualcú amb un conflicte d'interessos no tan evident pugui editar l'article.

Gràcies.