Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Pàgina Josep Callau i Nogués

12
Resum per Paucabot
Roc Aragonés Torné (discussiócontribucions)

Bonvolgut Paucabot,

em podries aclarir per quin motiu l'article Josep Callau i Nogués podria no complir amb els criteris d'admissió? També agrairia saber com solucionar-ho, ja que he afegit diverses referències i l'alerta segueix.

Moltes gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Roc. Quan vaig posar l'avís hi havia moltes menys referències de les que hi ha ara. M'ho torn a mirar.

Paucabot (discussiócontribucions)
Roc Aragonés Torné (discussiócontribucions)

Hola Paucabot,

aquest treball de recerca de 2n de batxillerat el vaig fer jo fa dos anys. Va quedar finalista en un concurs del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, que és una entitat amb força prestigi acadèmic dins de la comarca, per tant, no crec que sigui una "font no fiable". De fet, ells em van publicar el treball, havent passat les pertinents revisions. Tota la informació que apareix a la pàgina de la viquipèdia prové del treball i la del treball de recerca directament de la filla de l'autor i, en conseqüència, és informació 100% segura.

És veritat que per fer el treball de recerca vaig haver d'investigar i treballar amb molt material inèdit, ja que és un escriptor del meu poble que no havia estat estudiat, però crec que ara ja compleix els requisits per tenir una pàgina a la Viquipèdia.

A més, fa relativament poc van passar el fons personal de l'escriptor a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre. Un altre fet que corrobora la importància de l'autor i que, a poc a poc, se li està donant l'atenció que es mereix.

Si encara segueixes pensant que l'article de la Viquipèdia no es acceptable, voldria saber si hi ha alguna solució.

Moltes gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

Una font fiable és aquella font de tercers i publicada, amb una reputació de revisar la informació i la precisió. Diria que el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre no compleix les condicions de font fiable, idò. La solució és que aquest treball deixi de ser inèdit i sigui publicat en qualque font fiable.

Roc Aragonés Torné (discussiócontribucions)

La informació i la precisió ha estat revisada. Crec que no s'hauria de menysprear uns institució així, ja que tant l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre com el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (on hi ha filòlegs qualificats) han revisat el treball. ¿Em podries especificar quines són les condicions de font fiable? Perquè dins de la comarca no hi ha cap altra institució amb tant de pes i em sembla que al ser de la mateixa comarca que l'autor no hi ha millor institucions per amparar la veracitat del treball.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ningú no menysprea res. Només dic que, a diferència de llibres, enciclopèdies o mitjans de comunicació, aquesta entitat no té aquesta reputació.

Entenc que ho puguis pensar, però per l'autoria que tens d'aquest treball de recerca de batxillerat, potser no ets la persona més indicar per parlar de si és o no és una font fiable. Més informació a VP:CI.

Per a més informació sobre el que és una font fiable, llegeix VP:FF.

Roc Aragonés Torné (discussiócontribucions)

D'acord.

Volia comentar-te que he hagut de citar el "meu" treball de recerca perquè és l'únic que s'ha fet sobre aquest autor. No obstant, encara que l'autoria del treball de recerca sigui meva, ja et dic, que el treball ha estat revisat per filòlegs, és a dir, gent competent sobre el tema: primerament, per la tutora del treball (catedràtica en filologia catalana i veïna de Tivissa); en segon lloc, pels filòlegs que van valorar el TDR al tribunal de batxillerat; en tercer lloc, pels filòlegs del CERE i, finalment, per l'Arxiu comarcal de la Ribera d'Ebre.

Per tant, compleix el requisit de ser una font fiable i, de fet, com t'he comentat abans, a la Ribera d'Ebre el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre és una font fiable amb capacitat de revisar la informació i la precisió (la que té més potestat a la comarca). Vull dir que qui millor que la gent del territori (qualificada) per comprovar la certesa de la informació.

En segon lloc, és una font de tercers perquè ha estat publicada pel CERE, jo només vaig fer el treball de recerca, però la publicació és seva i, per tant, també la correcció i revisió. Aquí pots comprovar que el CERE és una font fiable.

http://www.riberadebre.org/que-es-el-cere/

Crec que, tenint en compte les circumstàncies, s'hauria d'acceptar la pàgina de l'autor. O almenys modificar-la perquè aquesta pugui ser acceptada.

Moltes gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Seguesc pensant el que pensava: un treball de recerca de 2n de batxillerat no és una font fiable i tu no ets la persona més indicada per defensar-la. I no ho dic jo, ho diuen les polítiques de la casa que t'he anat citant a les meves intervencions.

Roc Aragonés Torné (discussiócontribucions)

D'acord, gràcies.

Ja es publicaran noves fonts de tercers i espero que llavors no hi hagi tants problemes.

Mentre aquestes fonts no estiguin disponibles, ¿es pot guardar l'article d'alguna manera, atès que m'ha costat treball fer-lo, o s'ha d'eliminar?

Paucabot (discussiócontribucions)
Roc Aragonés Torné (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!