Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

No acabo d'entendre el seu qüestionament quan comenta que no sóc la persona indicada per escriure aquesta biografia.

Estava convençut que, a la "viquipèdia", la rellevància estava en "allò escrit" i no pas amb la persona que ho escriu.

Moltes gràcies pels comentaris.

Jaume Casamort

Paucabot (discussiócontribucions)
Jaume Casamort i Ayats (discussiócontribucions)

Hola Pau i gràcies per respondre.

Apuntar que aquesta és una biografia que he iniciat, una vegada que el personatge es jubila, i que aniré construint, poc a poc, a partir dels molts documents originals dels que disposo en l'arxiu particular (exemple ahir vaig posar una fotocòpia de la diligència del títol de funcionari, expedit pel rector, perquè tothom ho pogués constatar).

Comentar-te que vaig tenir la sort de ser el primer professor titular de Pedagogia i Didàctica de l'Esport de l'INEFC de la Universitat de Barcelona, quan a Espanya només n'hi havia dos, l'altre estava a Madrid. Com és normal, totes les meves dades biogràfiques: oposicions, articles, llibres, cursos, postgraus, càrrecs acadèmics, ..., com a font primera, les tinc totes jo i, algunes, només jo. Per lògica, doncs, construir un article biogràfic citant el que tercers han dit de mi està bé, però el que jo pugui aportar, i certificar-ho documentalment, sempre serà millor i molt més real.

Perdoneu la meva "incultura viquipedista", però acabo d'arribar i tenia entès, segurament malament, que la "Viquipèdia" era una enciclopèdia lliure i col·laborat iva, on la gent pogués trobar tot allò que busca. Això sí, amb veracitat i objectivitat acadèmica, cosa que els 45 anys de professor universitari, en el meu cas, ho haurien d'avalar.

Bé, Pau, per si tens a bé respondre'm, et faig una pregunta, estrictament, personal.

Ara que com a professor emèrit tinc temps per escriure, creus que val la pena que segueixi aportant coneixement nou i original a la viquipèdia, o és millor deixar-ho estar?

Merci.

Paucabot (discussiócontribucions)

La pregunta que em fas al final, no és personal, és ben viquipèdica. I la resposta és que sí, que seria una gran idea que aportassis coneixement a la Viquipèdia. El matís (important) és que no hauries d'aportar coneixement nou i original, ja que a la Viquipèdia no feim treballs inèdits, ens basam en coses que ja s'han publicat.

Per tant, no pots usar ni títols, ni certificats. Les fonts han de ser fiables, de tercers i publicades.

I una darrera cosa, també molt important: si tens relació amb el subjecte de l'article, t'hauries d'abstenir d'editar aquest article. De ben segur que pots escriure sobre molts altres temes que coneixes i amb els quals no presentis conflicte d'interessos.