Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Marc Serrano Farrerons (discussiócontribucions)

Entenc els criteris als quals vosté s'ha remès, Però el que no entenc que m'estigueu borrant i eliminant aspectes que no es tocaven des del dia 6 de maig, sota cap mena de criteri lógic. Les fonts a les quals m'estic remetent són fonts primàries, com ara la seva pàgina web oficial, o bé secundàries com revistes anomenades Enderrock o diaris com El Punt Avui. I fins i tot, he tingut la oportunitat de posar-me en contacte amb el mateix músic. El que estic fent és un treball universitari, basat en fons fiables. I estic invertint molt de temps, com en l'apartat de discografia, com perquè ara l'elimineu, perquè el trobeu redundant. Cosa que no és certa. Estic exposant totes les cançons que Adala ha realitzat com a músic.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ep. Gràcies per contestar. Unes quantes coses:

  • Si hi havia coses des del 6 de maig i s'eliminen ara és perquè segurament ningú no havia revisat aquest article. A la Viquipèdia hi ha moltes errades, no ja del 6 de maig, sinó que es remunten al 2003, per exemple, i que les corregim ara. Les corregim quan les revisam, no abans.
  • El criteri per eliminar informació supèrflua no és il·lògic. Com ja t'he explicat a la teva pàgina de discussió, un article enciclopèdic no és una pàgina web: a la pàgina web del grup hi pot haver, per exemple, la llista de cançons, les seves lletres, la llista de llocs on han tocat, etc. A un article enciclopèdic, només hi hauria d'haver allò que han remarcat fonts fiables, és a dir, externes. Si per posar la llista de concerts has d'anar a cercar aquesta llista a la pàgina web del grup, ja, malament. Tres quarts del mateix amb la llista de cançons de cada disc. Mira't bé aquest diff i diga'm si no hi ha una redundància clara i llampant.
  • Veig que no tens molt clar què són les fonts primàries i secundàries. Te deix els enllaços.
  • Si tens més dubtes, demana abans de posar-te a revertir, per favor.
Marc Serrano Farrerons (discussiócontribucions)

Gràcies per la informació. De totes maneres acabo de consultar la pàgina dels Rolling Stones i hi figuren la seva discografia i la seva llista de concerts, i no entenc per què en el meu cas es tracti diferent.

Per altre banda, utilitzo fonts extretes de la revista Enderrock, que és una publicació referència en la música en català, com tant mateix ho és el diari Punt Avui.

Veig que intenta ajudar-me en l'aspecte de les fonts primàries i secundàries, cosa que li agraeixo, perquè és de les matèries que estudio a la meva universitat (UB), però crec utilitzar correctament ambdós conceptes.

De totes formes intentaré millorar aquests aspectes.

Paucabot (discussiócontribucions)
  • Home, jo sí que hi veig qualque diferència entre Adala i els Rolling Stones. Dels primers, n'hi ha llibres sencers. Dels segons ...
  • Les fonts d'Enderrock i el Punt Avui no les he retirades en cap moment. Jo parlava d'altres fonts que has reposat alegrement com Facebooks i Bandcamps.
  • No. No has entès el que és una font primària i el que és una font secundària. L'única referència de l'Avui no és una font secundària, és una font primària.
  • Per tal de millorar l'article, abans l'hauria de desbloquejar, però no ho faré si no arribam a un acord abans.
Paucabot (discussiócontribucions)

El que podríem fer és seguir aquesta discussió al lloc adequat: Discussió:Adala. Així, més gent podrà dir-hi la seva.

Marc Serrano Farrerons (discussiócontribucions)

Entenc tot el que vosté em comenta. Les úniques coses que li vull fer observar és que el Facebook és l'oficial del músic. És més, m'he posat en contacte directament amb el músic i m'ha reafirmat que el Facebook i l'Instagram utilitzats són els seus personals. D'altre banda, el que apareix al Bandcamp, és el que la seva discogràfica oficial (La Panchita Records) ha publicat.

A quin tipus d'acord es refereix? Jo només tracto d'agafar fonts fiables i oficials del músic barceloní. Pot vosté posar-se en contacte amb el mateix músic, i veure que jo aquests temes els he tractat directament amb ell.

Adala no té en aquests moments el reconeixement dels Rolling Stones, tanmateix no considero que se'l tingui que menystenir, com qualsevol altre músic novell d'aquest país.

Paucabot (discussiócontribucions)
  • Ja sé que el Facebook és el seu i que el Bandcamp és de la seva discogràfica, però hauries d'utilitzar fonts fiables.
  • Em referesc a l'acord que si desprotegesc la pàgina no tornarem a entrar en una guerra d'edicions. Primer acordam què hi ha d'anar a la pàgina i què no i després desprotegesc la pàgina.
  • Fonts pròpies ≠ Fonts oficials ≠ Fonts fiables. La pròpia web del biografiat no és una font fiable (en el sentit que l'aplicam aquí a la Viquipèdia). Torn a posar l'enllaç perquè veig que encara no l'has llegit: Viquipèdia:Fonts fiables.
  • Ningú no menysté Adala ni cap altre músic novell d'aquest país. Jo només he posat en dubte (i crec que amb raó) que els dos grups fossin dos casos equivalents.

Pau.