Tema de Usuari Discussió:Paucabot

ARCavallé (discussiócontribucions)

Bona tarda, Paucabot,

Vaig agafar l'article de Ro Caminal, insertat fa uns tres anys, "penjat d'un fil" i amb una única referència. Tenia dos avisos, el d'article en perill de ser esborrat i el de forma de currículum.

He vist que has posat un comentari dient que encara és massa semblant a un currículum, degut la llista de premis i beques. He optat per posar-los en una llista puntejada. Podria fer un redactat però em sembla que seria menys clar i més farragòs de llegir. Veig que molts artistes amb bones entrades, tenen llistat de premis, d'exposicions i de llibres publicats quan també són escriptors. Creus que els hauria d'incloure en un relat redactat o reduir-los a una selecció?

Trobo que en aquest tipus d'artistes actuals (videoartistes, instal.ladors, multimèdia), les residències i beques són molt significatives perquè subtitueixen els tallers personals dels artistes tradicionals. De fet, el prestigi dels centres emissors de suport, pauten i qualifiquen els projectes i els propis treballs. El motiu de la seva importància és, probablement, la manca de mercats i recursos econòmics per a l'art de caire social i per a les obres audiovisuals.

Paucabot (discussiócontribucions)

Més que la forma (si és una llista o és en prosa), em sembla curriculumesc per l'extensió. En un article enciclopèdic s'anomenen les coses importants, en un currículum, s'afegeix tot, sigui important o no. I a mi em sembla que, en aquest cas, hi és tot (o gairebé).

ARCavallé (discussiócontribucions)

Gràcies, faré una tria més selectiva de beques. Espero que amb això es pugui treure el rètol reprovatori.

A l'article de Marcel Pey ja li vaig fer modificacions, segons les indicacions del teu full "Alerta". Les activitats: exposicions, festivals de cinema, publicacions, etc., estan molt seleccionades. He evitat col.lectives, premis, llibres participats... Són més de trenta anys de professió i és una persona amb molt prestigi en el seu camp. No es pot donar per passable? Provisionalment, és clar. Algú altre el podrà resumir més o millorar.

Paucabot (discussiócontribucions)

El seguesc vegent molt curriculumesc. Fixa't el que en diu la GEC, per exemple.

Si l'artista gaudeix de tant i tant prestigi, segur que podràs substituir fonts com la galeria juan naranjo, lopati.cat o Artiga per d'altres fonts més fiables com llibres i enciclopèdies.

ARCavallé (discussiócontribucions)

Artiga. Revista d'Art i Pensament Contemporani és una revista d'art de Tarragona amb 10 anys d'història i 32 edicions, Té el Premi de l'Associació de Crítics d'Art de Catalunya, 2013 i el premi de l'Associació de Galeristes de Catalunya, 2013. Proposada al Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat 2016, per la PAC (Plataforma d'Artistes de Catalunya). Amb un ampli ventall de col.laboradors independents.

"Lo Pati" és el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre d'Amposta. Depèn de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament d'Amposta.

Crec que es poden considerar fonts fiables.

La Galeria Juan Naranjo, com a empresa privada, és cert que podria tenir interessos particulars i l'article que té al web no està signat. Ho substituïré.

Paucabot (discussiócontribucions)

Veig que la primera font sí que es podria considerar una font fiable. De la segona, només n'has dit que és pública. I d'acord també en la tercera.

Paucabot (discussiócontribucions)

De totes maneres, has passat per alt l'altra part del comentari. L'article necessita una bona esporgada.

ARCavallé (discussiócontribucions)

He "esporgat" els dos articles. Hi tornaré per afinar-los encara més. Ja em mentalitzo que cal fer entrades més resumides. Gràcies per la paciència.

Resposta a «Ro Caminal»